Bratislava: Orban – Neuspešan samit; Merkel najavila nov plan Tanjug

Objavljeno: 16.09.2016. 21:35 Izmenjeno: 17.09.2016. 11:00

Mađarski premijer Viktor Orban ocenio je da je današnji samit EU u Bratislavi bio neuspešan kada je reč o migrantskoj politici i najavio da će se lideri Unije i zemalja Balkana sastati 24. septembra.

Orban je rekao da neformalni samit, prvi sastanak lidera EU bez Velike Britanije, nije doneo promenu imigracione politike EU za koju je rekao da je „autodestruktivna i naivna“, prenosi Rojters.

Premijer Mađarske je najavio plan o novom podsticaju za promene na sastanku sa državama Zapadnog Balkana 24. septembra u Beču.

Lideri 27 zemalja Evropske unije okupili su se danas u Bratislavi na neformalnom, ali značajnom samitu na kojem se najviše razgovaralo o budućnosti EU bez Ujedinjenog Kraljevstva.

 

Merkel: Lideri EU predstaviće novi plan do marta

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je večeras da su se lideri EU, koji su se sastali na samitu u Bratislavi bez Britanije, dogovorili da predstave nove planove za jačanje EU do marta naredne godine.

„Mi smo se složili da zbog toga što je Evropa u kritičnoj situaciji u kojoj je posle referenduma u Britaniji, ali i zbog drugih teškoća koje imamo, moramo zajednički da se dogovorimo o radnom planu kako bismo mogli da razmotrimo niz pitanja do 60. godišnjice ugovora iz Rima“, rekla je nemačka kancelarka po završetku specijalnog samita lidera EU u Bratislavi, prenosi Rojters.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Slab sneg

Trenutna temperatura 0°C

Slab sneg

Subota
Moguć sneg

Max: 2°C
Min: 0°C

Moguć sneg

Vremenska prognoza za 5 dana