Sajam sporta prvi put održan u Lazarevcu studio b

Objavljeno: 12.09.2023. 16:16 Izmenjeno: 12.09.2023. 16:16

U organizaciji Sportskog saveza Beograda i GO Lazarevac, pod pokroviteljstvom Grada Beograda – Sekretarijata za sport i omladinu, je po prvi put održan Sajam sporta opštine Lazarevac. Nakon intoniranja himne, prisutne su pozdravili predsednik opštine Bojan Stević i generalni sekretar Sportskog saveza Nebojša Jevremović, bivši trostruki prvak Jugoslavije u veslanju i dugogodišnji trener VK Partizan, […]

U organizaciji Sportskog saveza Beograda i GO Lazarevac, pod pokroviteljstvom Grada Beograda – Sekretarijata za sport i omladinu, je po prvi put održan Sajam sporta opštine Lazarevac.

Nakon intoniranja himne, prisutne su pozdravili predsednik opštine Bojan Stević i generalni sekretar Sportskog saveza Nebojša Jevremović, bivši trostruki prvak Jugoslavije u veslanju i dugogodišnji trener VK Partizan, čime je Sajam zvanično otvoren.

– Zahvalio bih se svim klubovima koji su uzeli učešće na Sajmu sporta. Hvala i Gradu Beogradu, jer je ovo prvi put da se Sajam sporta održava na teritoriji opštine Lazarevac – izjavio je Stević, uz nadu da će naredne godine manifestacija biti još posećenija.

Istaknut je značaj ovakvog događaja pre svega za decu školskog uzrasta koji su kroz promociju rada sportskih klubova imali priliku da se informišu i odluče za sport koji će trenirati putem demonstracije i pokaznih vežbi.

Više stotina dece lazarevačkih osnovnih škola je učestvovalo u  posebnom segmentu Sajma, aktivaciji Olimpijskog komiteta  „Budi olimpijac“ gde su se kroz zanimljiv takmičarski program upoznali sa olimpijskim vrednostima, idejom olimpizma ali i znamenitostima Beograda.

Projekat opštinskih sajmova sporta ima za cilj uključivanje što većeg  broja dece u sistem sporta,  jačanje timskog duha, stimulisanje školske omladine na redovno upražnjavanje fizičke aktivnosti.

Sajam sporta u Lazarevcu je drugi u nizu održanih opštinskih sportskih sajmova koji će se planiranom dinamikom do kraja godine realizovati na teritoriji svih 17 beogradskih opština.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana