„Sajam knjiga“ u Zavodu za zaštitu spomenika kulture grada Beograda Beoinfo

Objavljeno: 25.10.2021. 12:58 Izmenjeno: 25.10.2021. 12:58

Usled otkazivanja ovogodišnjeg Beogradskog sajma knjiga Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda će umesto na Beogradskom sajmu ponuditi svoja izdanja u Svečanoj sali Zavoda

U toku cele nedelje, od 25. do 29. oktobra, organizovana je prodaja publikacija Zavoda sa uobičajenim sajamskim popustom od 50 odsto, saopšteno je iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda.

U okviru svoje osnovne delatnosti Zavod za zaštitu spomenika kulture je posvećen prezentaciji i popularizaciji kulturno–istorijskog nasleđa Beograda, kroz izdavanje monografija, časopisa i kataloga, organizovanje konferencija i izložbi, saradnju sa medijima, kulturnim centrima, institutima, školama i fakultetima. Priroda delatnosti Zavoda uslovljava stalnu saradnju sa brojnim institucijama i organizacijama iz različitih oblasti, kao i pojedincima. Kontinuitet delovanja kroz različite društvene epohe, svedoči o naporima više generacija stručnjaka u ostvarivanju misije zaštite nepokretnih kulturnih dobara na području Beograda. U okviru izdavačke delatnosti Zavoda do danas je objavljen veliki broj naslova i periodičnih izdanja.

Iz Zavoda podsećaju zainteresovane na kataloge nepokretnih kulturnih dobara u formi vodiča, edicije koja je pokrenuta u Zavodu 2008. godine.  Do danas je u katalozima objavljeno 130 priča o kulturnim dobrima. Takođe, Zavod izdaje i časopis zavidnog renomea „Nasleđe“ koji ima kategoriju M51 – vrhunski časopis nacionalnog značaja, a čiji je 22. broj upravo u pripremi. Takođe, ova ustanova je izdala i brojna i raznovrsna monografska izdanja, kataloge izložbi koje su priredili stručni saradnici Zavoda, kao i zbornike naučno-stručnih konferencija u organizaciji Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 24°C

Vedro

Sreda
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 36°C
Min: 23°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana