ŠAH OPUŠTA: Šahovski savez Srbije obeležio 74. rođendan

Objavljeno: 21.09.2022. 10:28 Izmenjeno: 21.09.2022. 10:28

Iz Šahovskog saveza Srbije poručuju da su godine uspeha tek pred njima i da će svojim ozbiljnim radom nastaviti da opravdavaju podršku koju im država pruža. 

Obeležavanju su prisustvovali brojni ljubitelji šaha koji su se prisetili slavnih dana, ali i saznali šta čeka šahiste i šahistkinje u narednom periodu. Proslavu dana Šahovskog saveza Srbije uživo je prenosio Studio B.

Šahovski savez Srbije u prethodne dve godine pokazao je da se marljivim radom može doći do vidljivih rezultata, kaže predsednik Saveza Dragan Lazić, koji je na čelo saveza došao pre nešto više od dve godine. On navodi da se od tada desio pravi procvat i da je Srbija počela da se vraća na šahovsku mapu sveta.

Ispred nas su dva velika događaja, Šahovska olimpijada u Beogradu 2028. godine i otvaranje Kuće srpskog šaha, poručuje generalni sekretar Šahovskog saveza Srbije Andrija Jorgić i dodaje da su to glavni ciljevi u budućnosti. On podseća i da se radi na tome da se šah uvede u škole.

Pomoćnik ministra omladine i sporta Milan Savić čestitao je prve 74 godine Šahovskog saveza i istakao da će podrška države biti još veća, a da je na šahistima samo da vredno rade.

U ime šahista i šahistkinja obratila se naša velemajstorka Teodora Injac, koja je u više navrata naglasila da su u poslednje dve godine ljudi u Savezu uradili mnogo i povratili poverenje igrača i igračica.

Šahovski savez Srbije dodelio je priznanja i zahvalnice za poseban doprinos razvoju, afirmaciji i popularizaciji srpskog šaha. Priznanje za podršku dobila je i naša medijska kuća, Studio B.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 16°C

Vedro

Ponedeljak
Mogući pljuskovi

Max: 19°C
Min: 13°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana