Sadnjom 60 stabala obeležen Međunarodni dan ljudskih prava studio b

Objavljeno: 09.12.2022. 14:32 Izmenjeno: 09.12.2022. 14:32

Događaju su prisustvovali predstavnici JKP „Zelenilo Beograd”, ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil kao i predstavnici ambasada i međunarodnih organizacija u Srbiji.

Zamenica gradonačelnika Beograda Vesna Vidović prisustvovala je sadnji drveća na levoj obali Save, u spomen nestalim licima, povodom Međunarodnog dana ljudskih prava koji se obeležava 10 decembra.

Ona je tom prilikom podsetila da svaki čovek ima jednaka prava, ali i da nažalost postoje  oni koji ta prava nisu ostvarili.

– Danas smo pružili podršku porodicama nestalih lica kojih je oko 10 hiljada i koji još uvek nisu pronađeni. Ovih 60 sadnica simbolički predstavljaju to da nismo zaboravili naše nestale, a takođe služe i da nam budu podsetnik da ne smemo da zaboravimo sva stradanja našeg naroda – poručila je Vidović.

Šefica regionalne delegacije Međunarodnog komiteta Crvenog krsta Jelena Stijačić je podsetila da se svake godine na Dan ljudskih prava okupljamo kako bi se setili svih onih koji su nestali u ratovima 90-tih godina na teritoriji nekadašnje Jugoslavije i kako bismo podržali porodice nestalih koji i dalje traže informacije o svojim najbližima.

– Pravo da znamo sudbinu najbližih je fundamentalno pravo i mora biti poštovano. Po podacima Međunarodnog crvenog krsta sudbina 9.854 osoba je i dalje nepoznata i to je nešto što treba da nas sve zabrine. Danas ćemo posaditi 60 stabala, uz stotinu koju smo posadili u proteklom periodu.– istakla je Jelena Stijačić.

Događaju su prisustvovali predstavnici JKP „Zelenilo Beograd”, ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil kao i predstavnici ambasada i međunarodnih organizacija u Srbiji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana