Sadnja drveća u Surčinu Studio B

Objavljeno: 10.12.2020. 13:18 Izmenjeno: 10.12.2020. 13:55

U okviru projekta Zelena Srbija na opštini Surčin zasađeno je 10 sadnica javora.

U sklopu projekta Zelena Srbija ambasador Ukrajine u Srbiji Oleksandar Aleksandrovič, Predrag Ivanović iz direkorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost i predsednik opštine Surčin Stevan Šuša posadili su 10 sadnica u Surčinu u Vojvođanskoj ulici.

Ovaj društveno odgovorni projekat ima za cilj da podigne svest građana, lokalnih samouprava i kompanija o tome koliko je značajno pošumljavanje Srbije, kaže Stevan Šuša i dodaje da ovaj projekat obuhvata čak 10 gradova širom Srbije.

Predsednik opštine kaže da mu je velika čast što je opština Surčin izabrana da bude deo projekta „Zelena Srbija“ jer ističe na našoj teritoriji nalazi nekoliko šuma koje su pluća ne samo Surčina, već i Beograda.

Ako i jedan mali deo građana bude sledio naš primer, kaže Šuša, već smo na pravom putu da damo dobar primer mladim generacijama kako se čuva i održava životna sredina.

Ambasador Ukrajine u Srbiji Oleksandar Aleksandrovič kaže da se slični projekti često sprovode i u Ukrajini. On ističe da projekti poput ovog utiču na promenu svesti i na odgovornije ponašanje prema prirodi.

Pozivam sve građane da posade makar jedno drvo i i na taj način pomognu u borbi za čistiji vazduh i zdraviji životni prostor, kaže Šuša i dodaje da samo odgovornim ponašanjem prema prirodi omogućićemo zdravu budućnost.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 22°C

Pretežno vedro

Nedelja
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 20°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana