Sadašnja vlast obezbedila novac za personalne asistente

Objavljeno: 31.01.2018. 16:48 Izmenjeno: 31.01.2018. 20:06

Za razliku od sadašnje gradske vlasti koja je obezbedila novac za personalne asistente za osobe sa invaliditetom, ni Đilas ni Šapić to nisu bili u stanju da učine tokom njihovog upravljanja Beogradom. Iako asistenti osobama sa invaliditetom treba da pomognu da žive ravnopravno kao i svi ostali Beograđani, ni Đilas ni Šapić nisu smatrali da je to važno. Evo kako je to Šapić objasnio u razgovoru za emisiju Lični stav.

U udruženjima ocenjuju da je edukacija bez personalnog asistenta nemoguća. Milada Lazić, predsednica Udruženja  osoba sa invaliditetom, ističe da je neverovatno to što Šapiću i Đilasu nije bio prioritet da se obezbede asistenti za osobe sa invaliditetom kada je to od životne važnosti za njih i smatra da je to težak oblik diskriminacije.

Na naše pitanje šta može da očekuje ako Aleksandar Šapić ili Dragan Đilas bude izabran za gradonačelnika na predstojećim izborima, Milada Lazić kaže da su osobe sa invaliditetom za njih odavno grupa koja nije za ovo društvo.

“ ja ne očekujem ništa.. u tom vremenu sam živela, ne bih da komentarišem, nadam se da do toga neće doći“, istiće Lazić

Veličina jedne vlasti ne meri se samo po broju asfaltiranih kilometara ili postavljenih vodovodnih ili kanalizacionih cevi, iako ni po tom kriterijumu ni Đilas ni Šapić ne mogu da se porede sa aktuelnom gradskom vlašću. O uspehu možete govoriti jedino ako se brinete o potrebama svih građana, posebno najugroženijih, dece, starih i osoba sa invaliditetom. Ni Đilas ni Šapić to nisu i očigledno još uvek ne razumeju.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 26°C

Delimično oblačno

Nedelja
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 33°C
Min: 23°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana