SAD: „Radujemo se učešću Srbije na Samitu“ Tanjug

Objavljeno: 12.11.2021. 20:07 Izmenjeno: 13.11.2021. 09:43

Iz Ambasade SAD u Beogradu  je potvrđeno da Srbija pozvana da se pridruži Samitu za demokratiju predsednika Džozefa Bajdena koji se održava početkom decembra, uz ocenu da je da im je zadovoljstvo što će Srbija učestvovati na Samitu

“Sjedinjene Američke Države cene svoje partnerstvo sa Srbijom i radujemo se učešću Srbije na Samitu, koji će dati priliku Srbiji da reafirmiše svoju posvećenost reformama za pristupanje EU, a SAD i njenim partnerima da izraze svoje posvećenost jačanju demokratije, kako unutrašnje tako i one na međunarodnom planu”, rekao je za Tanjug portparol Ambasade.

Srbija je dobila poziv da učestvuje na Samitu o demokratiji koji organizuje predsednik SAD Džozef Bajden, 9. i 10. decembra i okupiće lidere vlada, predstavnike civilnog i privatnog sektora iz više od 100 zemalja.

Cilj Samita je, kako je najavljeno, stvaranje zajedničke agende u cilju zaustavljanja demokratskog nazadovanja i erozije ljudskih prava i sloboda širom sveta.

Samit se organizuje kao deo onoga što je još prvog dana jasno najavila administracija Bajden-Haris a to je da neophodna revitalizacija demokratije kako na unutrasnjem tako i na globalnom planu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 25°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana