SAD, Kosovo i Srbija nominovani za Nobelovu nagradu za mir Tanjug

Objavljeno: 11.09.2020. 17:31 Izmenjeno: 12.09.2020. 13:16

Švedski poslanik Magnus Jakobson podneo je inicijativu za nominovanje vlada SAD Država, Srbije i Kosova za Nobelovu nagradu za mir.

Kako je naveo, na to ga je podstakao Vašingtonski sporazum između Beograda i Prištine o normalizaciji ekonomskih odnosa, što smatra trasiranjem puta za postizanje mirovnog sporazuma dveju strana.

Ovaj demohrišćanski političar je na svom Tviter profilu napisao da je danas predao nominaciju Švedskoj akademiji nauka koja dodeljuje Nobelove nagrade. “Zbog toga želim da nominujem Vladu Sjedinjenih Američkih Država, Vladu Kosova i Vladu Srbije za Nobelovu nagradu za mir, jer ovaj sporazum ima za cilj eliminisanje rizika od novih sukoba na Balkanu i bliži je miru i uzajamnom priznavanju“, navodi se u predlogu Jakobson.

Grenel pozdravio nominaciju Trampa,BG i PR za Nobela

Specijani savetnik predsednika SAD za pregovore Beograda i Prištine Ričard Grenel pozdravio je drugu nominaciju predsednika Donalda Trampa za Nobelovu nagradu za mir, a ovaj put su za tu prestižnu nagradu nominivani i Beograd i Priština.

Grenel je na tviter nalogu podelio pismo člana švedskog parlamenta Magnusa Jakobsena, koji je pokrenuo inicijativu za dodelu Nobelove nagrade za mir potpisinicima vašingtonskog sporazuma.

Grenel je kratko napisao „Donald Tramp drugi put nominovan za Nobelovu nagradu za mir zbog istorijskog sporazuma Kosova i Srbije“.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana