Sabor smenio direktora HRT-a, novi je Siniša Kovačić

Objavljeno: 04.03.2016. 17:40 Izmenjeno: 04.03.2016. 17:40

Hrvatski sabor je razrešio popodne Gorana Radmana s dužnosti generalnog direktora HRT-a, a za v.d. direktora izabrao novinara i urednika tog medija Sinišu Kovačića.

Radman je juče na konferenciji za novianre rekao da će čestitati izbor Kovačiću kada ga Sabor bude izabrao, ali da će pravdu potražiti na sudu.

Ocenio je i da je njegova smena čisto političke prirode.

Smena Radmana u Saboru usledila je nakon sastanka lidera vladajuće koalicije Tomislava Karamarka i Boža Petrova, koji je obećao da će podržati predlog saborskog Odbora, a ova tačka je na dnevni red parlamenta uvrštena naknadno.

Opozicija smatra da javna televizija ne može biti politička lovina niti jedne garniture.

„Ona je bogatstvo hrvatskih građana. Ako prihvatimo tezu da vladajuća garnitura može smeniti, onda ova smena nema obeležje demokratije“, rekao je bivši predsednik parlamenta Josip Leko iz opozicione SDP.

Goran Beus Rajhemberg je u ime HNS-a je podsetio je čelni čovek Domoljubne koalicije Tomislav Karamarko još 13. februara rekao da „Radman mora da ode“, te da je isto to istog dana rekao i čelni čovek Mosta.

Nećemo glasovati za smjenu Radmana, bit ćemo suzdržani, a bit ćemo suzdržani i u vezi s gospodinom Kovačićem, rekao je Rićembergh.

Nenad Stazić iz SDP-a je rekao da svaka diktatura osvaja teeleviziju.

„Još ni vladu niste formirali, ali ste odmah krenuli na HRT“, rekao je i dodao da je to školski primer svih diktatura.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana