Šabac: Okupljeni tražili pravdu za bageristu Tanjug

Objavljeno: 29.11.2021. 20:00 Izmenjeno: 30.11.2021. 09:39

Stop blokadi puteva i pravda za bageristu Duška Prokića koji je brutalno pretučen na protestu u subotu, poručili građani Šapca na protestnom skupu u tom gradu.

U centru Šapca održan je protestni skup građana koji su revoltirani nezakonitim blokadama puteva širom Srbije, ali i odlukom Tužilaštva u tom gradu da ne zatraži pritvor za batinaša Dragana Milovanovića Crnog, koji je tokom protesta divljački pretukao bageristu Duška Prokića.

Okupljeni su zatražili poštovanje zakona i slobode kretanja, kao i da se kazne svi koji su u subotu sprečavali slobodu kretanja. Oni su zatražili i pravdu za Prokića, koji je u subotu brutalno pretučen na šabačkom mostu.

Poslanik SNS-a Boban Birmančević poručio je da je posle 20 godina Šabac slobodan grad i da neće biti dozvoljeno da iko zaustavlja, blokira i zabranjuje kretanje Šapčanima. On je rekao da su bivši gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i, kako je naveo, njegova ekipa napadali građane, bili drski i bezobrazni i nanosili teške telesne povrede i zatražio da oni budu procesuirani i da za to odgovaraju.

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić naglasio je da je Šabac slobodan grad i da putevi i mostovi tog grada moraju biti slobodni.

Predsednik Izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić rekao je da je Dragan Milovanović Crni, koji je pretukao bageristu, danas heroj za opoziciju, kojoj je poručio da neće zaustaviti Šabac i Srbiju. On je kazao da za razliku od opozicije, SNS ne ruši, ne blokira, niti tuče ljude na mostovima, već da gradi, otvara bolnice i fabrike, dok bivša vlast, dodao je, nije izgradila ni metar auto-puta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana