Ružić:Napredak na Šangajskoj listi motivacija za naučnike tanjug

Objavljeno: 15.08.2022. 18:16 Izmenjeno: 15.08.2022. 18:33

Ministar je izrazio nadu da će u narednim godinama taj uspeh biti još bolji i istakao da je ponosan na Univerzitet u Beogradu i naše naučne radnike.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić čestitao je na uspehu Univerzitetu u Beogradu, koji je ostvario napredak na Šangajskoj listi i zauzeo poziciju između 401. i 500. mesta od rangiranih 1.000 univerziteta u svetu i istakao da će ovogodišnji uspeh biti podsticaj i motivacija za naše naučnike, ali i naučne institucije.

„Ovaj uspeh je veliko priznanje za Univerzitet u Beogradu, ali i potvrda kvaliteta i rezultata koji su postignuti u visokom obrazovanju i nauci. Jedan od njih je svakako i zalaganje naših naučnika koji su kvalitetom svojih radova doprineli da se naša pozicija na ovoj prestižnoj listi popravi u odnosu na prošlu godinu, ali i reformi koje smo sproveli u oblasti nauke i većeg ulaagnja u razvoj naučne infrastrukture“, naveo je Ružić u saopštenju.

On je uveren da će ovogodišnji uspeh biti podsticaj i motivacija za naše naučnike, ali i naučne institucije.

„Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i do sada, podržavaće razvoj visokog obrazovanja i nauke i raditi na unapređivanju kvaliteta. Zbog toga verujem da će u narednim godinama univerziteti u Beogradu i Novom Sadu popraviti rang na ovoj listi, a da će i ostali naši univerziteti uskoro naći svoje mesto na ovoj listi“, kazao je Ružić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana