Ružić: Rekonstrukcija i opremanje dva centra za obuku Tanjug

Objavljeno: 04.02.2022. 12:28 Izmenjeno: 04.02.2022. 12:28

Ružić je u Skupštini Srbije rekao da se jedan centar nalazi u Beogradu, a drugi u Vršcu, za potrebe vazduhoplovnog obrazovanja u Srbiji po modelu dualnog obrazovanja.

foto Tanjug

 

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je  da se Predlogom zakona kojim se potvrđuje zajam od 20 miliona evra kod Banke za razvoj Saveta Evrope, omogućava rekonstrukcija i opremanje dva centra za obuku za dualno obrazovanje.

“Ova investicija će omogućiti da stvorimo dodatne uslove za obrazovanje vazduhoplovnih kadrova u Srbiji i regionu i pomoći u obezbeđivanju karijere za buduće pilote, kontrolore leta i druga srodna zanimanja”, rekao je Ružić.

On je naveo da se projekat može posmatrati kao pilot projekat za razvoj dualnog obrazovanja na akademskom nivou, što je prioritet za Ministarstvo prosvete u skladu sa Zakonom o dualnom obrazovanju.

“Cilj projekta je da ojača poziciju naše države u vazduhoplovnom obrazovanju i obuci, ali i šire u sektorskoj industriji i uslugama i to ne samo na evropskom tržištu, već širom sveta”, rekao je Ružić.

Prema njegovim rečima, očekuje se da će projekat takođe ojačati Beograd kao regionalno središte vazduhoplovnih usluga uopšte.

“Kada je Vršac u pitanju, plan je da se rekonstruiše i opremi studentski smeštaj, prostorija za učenje i rekreaciju i dve zgrade sa učionicama za formalnu obuku, zatim i objekti civilnog vazduhoplovstva, kao i da se nabavi nova oprema”, rekao je Ružić.

U Centru za obuku u Beogradu, planira se, kaže, rekonstrukcija zgrade u kojoj će se nalaziti simulator leta i nabavka kompletnog simulatora letenja Erbas A320.

“Oba centra ćemo modernizovati i to digitalizacijom procesa školovanja i obuke i nabavkom vozila neophodnim za putovanjne između dva centra”, rekao je Ružić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 11°C

Pretežno oblačno

Subota
Jak vetar

Max: 14°C
Min: 6°C

Jak vetar

Vremenska prognoza za 5 dana