Ružić: 16.000 mladih prošlo kroz program Erazmus plus tanjug

Objavljeno: 05.07.2022. 13:18 Izmenjeno: 05.07.2022. 13:18

Ministar prosvete istakao je istakao da su svi koji su učestvovali u programu imali su prilike da povećaju svoje kompetencije kroz razmenu iskustava sa kolegama iz inostranstva.

foto tanjug

 

Ministar prosvete, obrazovanja i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da je kroz program obrazovanja EU Erazmus plus prošlo više od 16.000 nastavnika, studenata i mladih.

Na obeležavanju 35 godina programa Erazmus plus i 20 godina rada Fondacije Tempus zaduženoj za sprovođenje programa u Srbiji, Ružić je istakao da su za 20 godina učešća Srbije u programu preko 850 institucija unapredile svoj rad u preko 4.300 projekata.

On je dodao da je učešće naše zemlje u programima EU donelo priliku našim građanima za usavršavanje, razmenu iskustava, ali i da je u svakom smislu svrstalo Srbiju tamo gde pripada, a to su, kako je rekao, EU i evropski sistem vrednosti.

„Razvoj svih obrazovnih nivoa, jačanje veza između formalnog i neformalnog učenja i povezivanje obrazovanja i tržišta rada prioriteti su programa Erazmus plus, kao i našeg Ministarstva“, poručio je Ružić.

Zamenica šefa delegacije EU u Srbiji Marina Norčić Štancar rekla je da je Erazmus plus ocenjen kao treći program EU po uspehu iza slobode kretanja i mira.

Ona je istakla da su programi Erazmusa plus sve bogatiji i da pružaju sve više prilika, kao i da su sve inkluzivniji, pristupačniji i posvećeni razvoju digitalnih veština, borbi protiv klimatskih promena i zaštiti životne sredine.

Norčić Štancar je istakla da Erazmus plus omogućava internacionalizaciju obrazovanja, da obezbeđuje bolje obrazovanje zemljama članicama i naglasila da je Srbija uspešan član tog projekta.

Ambasador Francuske u Srbiji Pjer Košar istakao je da je program Erazmus plus izvrstan alat za evropsko povezivanje i siguran znak da Srbija pripada EU.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana