Rusija počela vojne vežbe na istočnom Mediteranu Tanjug

Objavljeno: 15.08.2016. 20:46 Izmenjeno: 15.08.2016. 20:46

Jurišna grupa ruske mornarice počela je taktičke vežbe u istočnom delu Sredozemnog mora, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane. Takođe, vojne vežbe uključuju artiljerijsku i raketnu vatru.

U saopštenju ruskog Ministarstva odbrane se navodi da će tokom vežbi biti testirana sposobnost mornarice da se uhvati u koštac sa rešavanjem kriza terorističke prirode.

Ruska mornarica patrolira na istočnom Mediteranu (arhivska fotografija)
Dve među najnovijim ruskim korvetama klase „bujan“ učestvovaće u vežbama zajedno sa brodovima koji su već stalno stacionirani u toj zoni, dodalo je Ministarstvo.

U saopštenju se navodi i da su brodovi opremljeni najmodernijim dugometnim raketnim sistemom koji je korišćen za bombardovanje ciljeva Islamske države u Siriji prošle godine.

Ove vežbe su najnovije u nizu manevara koje su ruske snage izvele otkako su odnosi Moskve sa Zapadom pali na najniži nivo od završetka hladnog rata zbog sukoba u Ukrajini, napominje AFP.

Rusija je ranije pojačala svoje mornaričke snage u toj oblasti kako bi podržala svoju vazdušnu kampanju na strani sirijskog predsednika Bašara el Asada, podseća francuska agencija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 3°C

-

Subota
Oblačno

Max: 6°C
Min: 3°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana