Rubrika pet pitanja – pet odgovora

Objavljeno: 19.05.2016. 11:06 Izmenjeno: 19.05.2016. 11:06

Gledalac pita da li na svim vozilima javnog prevoza mogu da postave vidljive oznake brojeva linija i sa strane i na zadnjoj strani vozila, jer neki autobusi imaju samo napred, pa nije lako videti oznaku linije.   Pitanje je poslato Direkciji za javni prevoz, jer smo razumeli da gledalac ima primedbu na sve prevoznike, a […]

Gledalac pita da li na svim vozilima javnog prevoza mogu da postave vidljive oznake brojeva linija i sa strane i na zadnjoj strani vozila, jer neki autobusi imaju samo napred, pa nije lako videti oznaku linije.

 

Pitanje je poslato Direkciji za javni prevoz, jer smo razumeli da gledalac ima primedbu na sve prevoznike, a ne samo na GSP Beograd.

Direkcija za javni prevoz prosledila je prijavu prevozniku, čiju izjavu prenosimo:

„Pitanje je uopšteno, tako da nije moguće dati konkretan odgovor. Na linijama javnog prevoza postoji više prevoznika. U Odluci o linijskom prevozu definisano je obeležavanje vozila i toga bi trebalo da se pridržavaju svi prevoznici. Vozila iz garaže izađu obeležena. Nije isključeno da nekada u toku vožnje, kod starijih vozila koja nemaju elektronske pokazivače, dođe do gubitka oznake linije, ali se vrši obnavljanje čim se uoči da oznaka ne postoji, – kaže se u odgovoru OJ „PIUS“ JKP GSP „Beograd“, koji nam je prosledila Direkcija za javni prevoz.

Podsećamo na raniji (usmeni) odgovor dobijen od stručnjaka Direkcije za javni prevoz, u kome nam je objašnjeno nam je da su u uslovima konkursa za privatne prevoznike, između ostalih, navedeni upravo takvi uslovi za označavanje linija na vozilima koja će biti angažovana u sistemu javnog prevoza. Znači da je gledalac tražio sasvim normalnu stvar kada je u pitanju označavanje linija JGP, a u Direkciji su nam objasnili da navedene nedostatke poseduju samo starija vozila iz voznog parka GSP i da bi bilo neracionalno njihovo eleminisanje samo zbog takve „mane“.

One Response to “Rubrika pet pitanja – pet odgovora”

  1. nebojsa каже:

    Od Batajnice do Novog Beograda ima 13 semafora koji nemaju tri treptajuca zelena svetla,vec samo brz prelaz na zuto svetlo.To je po zakonu o bezbednosti saobracaja neispravan semafor ,i ne zadovoljava zakonku regulativu.Pitanje zasto drzava ne postupa po zakonima koje je donela,vec dovodi ljude u zabludu,i odgovaraju protiv zakonito.Samo mi ne recite da grad nema para za nove semafore,jer ce takav odgovor biti uvreda inteligencije.Zakon mora se postuje,moraju biti i prava ,a ne samo obaveze.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 26°C

Pretežno vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 30°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana