Rubrika „5 pitanja – 5 odgovora“

Objavljeno: 22.05.2016. 14:40 Izmenjeno: 22.05.2016. 14:40

Novi Beograd, Bul. Mihajla Pupina 95 – gledalac se žali da mu neke komšije ispod prozora bacaju „neko smeće“ za šta on smatra da je upereno lično protiv njega i da mu se time preti. Obraćao se komunalnoj policiji i gradskoj inspekciji, ali je imao ideju da to bude snimljeno.   Ukoliko je reč o […]

Novi Beograd, Bul. Mihajla Pupina 95 – gledalac se žali da mu neke komšije ispod prozora bacaju „neko smeće“ za šta on smatra da je upereno lično protiv njega i da mu se time preti. Obraćao se komunalnoj policiji i gradskoj inspekciji, ali je imao ideju da to bude snimljeno.

 

Ukoliko je reč o komunalnom otpadu, gledalac može da prijavi problem komunaloj inspekciji GO Novi Beograd, a ukoliko smatra da su u pitanju materije opasne po život i zdravlje, prava adresa je Policijska stanica Novi Beograd.

33 Responses to “Rubrika „5 pitanja – 5 odgovora“”

 1. JELENA каже:

  POSTOVANI,
  INTERESUJE ME ZASTO SE OVERA KOPIJE DIPLOME RADI ZAPOSLENJA NA OPSTINI CUKARICA PLACA 690,00DIN +PTT TROSKOVI,DOK NA OPSTINAMA NPR. ZVEZDARA,S.VENAC TA USLUGA SE NE NAPLACUJE.
  ZVALA SAM OPSTINU CUKARICA ,PREBACIVALI ME SA BROJA NA BROJ I NARAVNO ODGOVOR NISAM DOBILA .
  UNAPRED ZAHVALNA JELENA.

 2. Dobrila каже:

  Poštovani,

  mejl koji je kopiran u prilogu poslala sam Sekretarijatu za saobraćaj,Opštini Zvezdara,Direkciji za izgradnju.Gradonačelniku i predsedniku opštine Zvezdara a evo prosleđujem i vama:

  Poštovani,

  Obraćam se na sve ovde navedene adrese jer je problem u ulici Živka Davidovića veoma veliki a činim mi se da niko od vas na to baš i ne obraća pažnju.
  Lepo je to što pokušavate da sredite centar Beograda da lepo izgleda i da se saobraćaj izmesti i napravi velika pešačka zona.Stara je to ideja ali nije je lako realizovati.
  Verujem da će biti uživanje šetati na potezu Slavija-Knez Mihailova bez saobraćaja.
  Prošle godine sam se preselila u ulicu Živka Davidovića 72 a.Ova ulica je veoma dugačka i u njoj saobraćaj ide u oba pravca.Iz svih poprečnih ulica iz učiteljskog naselja/Virpazarska,Kačićeva,Kozarčeva,Učiteljska/ moguće je ući u ulicu Živka Davidovića kao i iz nje u ove ulice što znači da i u njima saobraćaj ide u oba pravca.
  Sa Bulevara kralja Aleksandratakođe kroz poprečne ulice /Vladinmira Gortana,Gusinjska i druge/moguće je ući u ulicu Živka Davidovića a i iz nje ovim uličicama izaći na Bulevar.Trotoari u samoj ulici kao i u ovim uličicama su veoma uski ili ih nema a ono što ima je zauzeto vozilima.Moje pitanje glasi gde bi pešaci trebalo da idu pošto trotoara ili nema ili su uski i zauzeti parkiranim kolima ili su zarasli u travu?Pitam Direkciju za izgradnju zašto dozvoljava malim investitorima a i velikim da grade stanove bez parking mesta i garaža ili da iste basnoslovno naplaćuju i delove pogodne za parking pretvaraju u poslovne prostore koji ionako zvrje prazni zbog visokih cena zakupa?U Beogradu je cena kvadrata bezobrazno velika u odonosu na kvalitet stanova koji se kao lego kockice uz pomoć suve gradnje grade a naplaćuju kao da zgradu grade od najkvalitetnijih eko materijala što zaista nije slučaj.Kada se dodeljuje dozvola za izgradnju valjda neko vodi računa da postoje pešaci kojima je neophodan trotoar.Nije rešenje da svakodnevno zovemo komunalnu policiju jer defitinitivno nema parking mesta.Ovde ima mnogo mladih bračnih parova sa malom decom koji kolicima ne mogu da idu ulicom.Brzina vožnje je katastrofalna iako ima par ležećih policajaca ali to suludo brzu vožnju ovim ulicama ne usporava.Takođe je od naselja Rudo/Istočnih kapija grada/ moguće proći pored Aviv Parka i kroz Gusinjsku izaći na Bulevar.Jedini deo normalnog trotoara nalazi se upravo oko tržnog centar Aviv Park.Iznad samog centra kompanija Granit Invest dobila je dozvolu za izgradnju stambenog objekta čiji rok završetka je bio 2014.godina.Ruglo stoji na tom mestu,šipražje i ograda na kojoj i dalje stoji taj podatak.Da li je moguće da opština Zvezdara i grad Beograd dozvoljavaju da ovakvo ruglo godinama stoji a da izvođači nemaju nikakve sankcije zbog toga.Okretnica autobusa 50.309 je tek posebna priča.Asfal dužinom cele ulice je pun rupa .U sekretarijatu za saobraćaj su mi rekli da možda opština Zvezdara ima neku parcelu na kojoj bi mogao biti izgrađen parking.kao poreski obveznik koji redovno plaća porez mislim da gradske vlasti moraju da vode račune gde i na šta troše novac i kakve urbanističke planove prave.
  Bilo bi poželjno da neko dođe na ovu lokaciju i da neki predlog kako da se saobraćaj normalizuje u ovoj ulici i kako da se pešacima obezbedi normalan prolaz kroz ulicu.
  U prilogu su fotografije koje pokazuju na šta liči ova ulica.

 3. Ivana каже:

  Postovani,

  Ulicna prodaja u samom centru Zemuna je napravila jedno ogromno ruglo grada. Tim problemom se niko ne bavi vec vise od jedne decenije! Sve smo pokusali, iznosili smo problem u medije, cak ste i vi pravili reportazu, stalno zvanje komunalne, zakazivan prijem gradjana kod Dejana Matica i dobilo smo jedno veliko NISTA! ZASTO?
  Kome takvo ruglo odgovara? Ko zmuri na ovakve probleme? O kakvom sredjivanju Zemuna se govori kada se vise decenijski problem ne resava?!
  Na samo 20 metara od opstine Zemun u Beogradskoj ulici se nalazi taj uzas, steciste alkoholicara, ulicara, sljama. Uzurpiran trotoar maksimalno njihovom robom. Ostaje nam da idemo po ulici, akada naidje automobil onda nastaje problem, nemas gde da se pomeris. E tako svaki dan prolaze deca do svog vrtica Vrapce u istoj ulici. Uriniraju u haustoru vrtica i uz kontejnere. Vika, i psovke su svakodnevna pojava ispo prozora vrtica. SRAMNO.. Mnogo bih o ovome mogla da vam pisem. Ovo je samo deo ali najvazniji, zbog nasih malisana. Da ne spominjem da nemate gde auto da parkirate kada neko dolazi kolima do vrtica.
  Molim za pomoc, da nesto uradimo po tom pitanju!

  Srdacan pozdrav,
  Ivana Przitovic

 4. Danijela каже:

  Da li ovde može da se postavi pitanje?
  Molim Vas,od životne važnosti mi je ovo pitanje i Vaš eventualni odgovor.Naime radi se o objavi koja se čuje na svim radio i tv stanicama,za prijem velikog broja medicinskih sestara u radni odnos.Mene zanima da li će prednost u dobijanju ugovora na neodređeno imati neko ko godinama radi na određeno bez prekida,ili će se opet naprimati preko veze naravno oni koji malo je reći veze nemaju ni o životu a kamoli poslu? Da li će ikad iko imati u vidu NAS koji godinama marljivo radimo,a ne dobijamo taj fatalni ugovor za stalno? Očajna sam,ako je ikako moguće pomozite. Unapred zahvalna.

  Srdačan pozdrav.

 5. Slavica каже:

  Zašto odjednom apoteka Beograd ne daje više informacije o lekovima na svom telefonu za to naznačenom tokom celog dana. Da li oni misle da se zaista potrebe njihovih sugrađana završavaju u 16h? Ja radim do 16:30 a moji roditelji piju razne lekove i stalno im menjaju terapiju i često pomešaju i ne znaju šta zapravo piju. Ja sa posla ne mogu da zovem i da vodim razgovore a potrebno mi je često neka konsultacija zbog roditelja.
  Uostalom državne apoteke su vlasništvo ovog grada i molim vas da pitanje prosledite u nadležnima za zdravstvo i apoteke u Beogradu.

 6. Cudanov Tomislav каже:

  Postovani ,
  imam problem za koji ste verovatno u nekom vasem okruzenju culi ,a svi smo u mat poziciji i zakon nas ne stiti. Elem , potpisao sam ugovor sa Telenorom koji su mi preko ugovora prodali telefon na 24 mesecne rate. Ispostavilo se daje telefon pokvaren tj da se kvar poceo pojavljivati vec cetvrti dan i posetom u njihovoj poslovnici odlozili smo predaju , jer sun nam oni vratili na fabricko podesavanje , te je radio do kraja sutra pre podne, pa sam im ga vratio sesti dan sa zeljom da mi daju nov. Oni to naravno nisu uradili ,vec su poslali u servis gde je servis utvrdio da je telefon usled vlage ¬– tecnosti doslo do kvara. Citiracu: “servis nije umogucnosti da utvrdi tacan kvar ali je do korozije doslo jer je telefon duzi vremenski perio drzan u vlaznoj prostoriji.”
  Kao sto ste procitali korozija se ne javlja za dva dana a kako mi je prodat i posle cetiri dana poceo da se kvari , shvaticete da mi je telefon prodat pokvaren. Najtuznije je sto mi za popravku traze 10000 dinara kako bi zadrzalo garanciju a sam telefon u prodaji kosta 14000 din. Zvao sam podrsku potrosaca ali naravno kada su velike kuce u pitanju ni ne pokusavaju da dokazu njihovu gresku. U razgovoru kada sam se pozalio pojedinim prijateljima, komsijama dosao sam do zakljucka da nisam jedini. Moram da napomenem da mi je devojka u servisu naglasila da su se telefoni Tesla i tableti vracali, jer nesto nije bilo u redu. Dolazim do zakljucka da je problem nastao u transport ili u nekim magacinima gde su se navlazili i takvi nam prodati i sad treba nadoknaditi stetu preko nase grbace.
  Molim Vas da na bilo koji nacin zapocnete javno temu o ovakvom krsenju zakona iprevari potrosaca. Licno se osecam prevarenim a njihov sam korisnik 20 godina.

  TELEFON JE KUPLJEN U UNIVERU U JAPANSKOJ ULICI NA NOVOM BEOGRADU,
  UGOVOR: 1.12419832 CUDANOV TOMISLAV 0637710604
  S postovanjem Cudanov Tomislav

  ZAKON O ZAŠTITI POTROŠAČA („Sl. glasnik RS“, br. 62/2014 i 6/2016 )

  – Član 54
  Garancija je svaka izjava kojom njen davalac daje obećanje u vezi sa robom, i pravno je obavezujuća pod uslovima datim u izjavi, kao i oglašavanju u vezi sa tom robom.
  – Član 56
  Potrošač može da izjavi reklamaciju prodavcu radi ostvarivanja svojih prava iz čl. 52, 54. i 81. ovog zakona, kao i zbog pogrešno obračunate cene i drugih nedostataka.

  Član koji bi verovatnoi hteli da izbegnete, jeste član 156. Ali, mene neće biti teško da se obratim institucijama iz tog člana ukoliko dalje budete negirali vašu odgovornost, koja je jasno data u ugovoru.

 7. Komšije каже:

  Tražimo zaštitu
  Postovani
  Ovo je jedna od mnogobrojnih molbi u predhodnih nekoliko godina nadležnim institucijama da nam pomognu i spreče samovolju i bahato ponašanje ovog lica.
  Sve preduzete mere su kratkotrajne i tako godinama.Očekujemo vašu pomoć.

  Ponovo smo prinudjeni da vam se obratimo u svoje ime i mojih komšija s nadom da ćete nas zaštititi od čoveka koji nas već duži period ugrožava i maltretira nesnošljivom bukom koju proizvodi motornim testerama i cirkularima i danju i rano ujutru i uveče i subotom i rano nedeljom u ovom delu Batajnice.Lice se bavi nelegalnom prodajom drva većih količina,bez dozvole bez plaćanja poreza i na javnoj površini, u Belegiškoj ulici br 36 u Šangaju gde sece na licu mesta s nekoliko neprijavljenih radnika , sa tim bučnim mašinama.Tako da mi koji živimo u ovom gusto naseljenom delu u prečniku oko pola kilometra ovo više ne možemo da podnesemo,postalo je nesnošljivo.Na dosadašnje intervencije nekih institucija privremeno se primiri međutim ovih dana opet je počela tortura , iako mu je inspekcija naložila da sve ukloni sa javne površine, opet je sve po starom cesto već rano jutrom počinje istovar šlepera sa drvima.Napominjem da je vlasniku tog stovarišta ovo dodatna delatnost .Očekujemo da ćete nam pomoći.Hvala unapred.

 8. Savka Vesnic каже:

  Молим вас да ми помогнете!
  Оперисана сам у Институту за кардиоваскулрне болести ДЕДИЊЕ и то изискује редовне контроле. Међутим, већ три пута моја докторка из Дома здравља у Железнику не успева да то обави електронским путем како је предвиђено (од 1. до 5. у месецу) јер Институт или не отвори листу за заказивање, или је та листа попуњена (само како и кад?).
  Ишла сам и са упутом на папиру, али неће да ме приме.
  Молим вас да сазнате како да решим проблем, јер је време за контролу већ прошло.
  Срдачан поздрав! Ваша редовна гледатељка
  Савка Веснић, Авалска 5а Железник.

 9. Gordana Milic каже:

  Postovani,
  Zelim ovim putem iznesem kritiku na racun GSP zbog linije autobusa 89 koja ide toliko retko da je to nepodnosljivo a pogotovo u ovim vrelim letnjim danima.Da li moze da pojaca ova linija obzirom da je toliko bitna za sve nas koji radimo i zivimo na NBG.?

 10. Biljana Pantelic каже:

  Postovani, u prilogu je mejl koji sam poslala Sekretarijatu za saobracaj , a po savetu Parking Servisa i na koji nema odgovora. U subotu 22/7 nam odgovor nece bas biti potreban…

  Hvala

  Postovani

  obracam Vam se za molbom da resite problem parkiranja u zutoj zoni u ulicama Zagrebacka (Koce Popovica), Gavrila Principa, Kraljevica Marka u periodu 18-21 juli.
  Svi koji posedujemo vozila u ovim ulicama ljubazno smo zamoljeni da uklonimo svoja vozila iz pomenutih ulica u periodu 18-21 juli zbog snimanja filma, a sve uz Vau saglasnost. Takodje smo ljubazno obavesteni da ukoliko to ne ucinimo, nasa vozlila ce biti uklonjena uz asistenciju Parking Servisa

  S obzirom da se dozvole za snimanje filmova, samom tim i uklanjanje nasih vozila u ovom kraju desava cesto, LJUBAZNO VAS MOLIM da pored toga sto izlazite u susret producentskim kucama ne zaboravite i svoje korisnike koji Vam redovno placaju parking mesta (za ta ista mesta koja ne mogu da koriste) i obezbedite nam alternativno parkiranje u zoni nasih zgrada.

  Unapred se zahvlajujem na Vasem odgovoru i resenju koje cete ljubazno pronaci i za nas.

 11. Maja каже:

  Zovem se Maja Pavlovic, imam 54 godine, rodjena sam u Beogradu I 15 godine vec zivin u Mirijevu. Imam veliku molbu humanitarne prirode jer mi je 31.7.2017. izgorela kuca tudjom nepaznjom. Tom prilikom smo suprug, sin, snaja, dvoje dece, majka koja ima 75 godina pri tome srcani bolesnik I ja koja sam nakon ove tragedije dobila secer ostali na ulici. Sve je izgorela tako da nista osim dokumenata nismo uspeli da spasemo. Prihvatio nas je komsiluk. Svi smo u jednoj sobi, ali ide zima pa ne znam gde biti. Napominjem da je suprug penzioner, ja sam nezaposlena. U ozbiljnoj smo socijalnoj situaciji, tako da vas molim za bilo kakvu pomoc. Kucali smo na mnogo vrata, ali kako nismo ni manjina ni Romi, za nas prava nema. Za bilo kakvu sanaciju kuce traze na 30 000 evra, a nama je to nezamislivo. Da li mi mozete reci kome bi mogli da se obratimo za pomoc, i koga bi mogli da kontaktiramo. Unapredbzahvalna porodica Pavlovic

 12. nebojsa lazic каже:

  ko je dao dozvolu mts da u stambenim zgradama bez ikakvog obavestenja i saglasnosti stanara postavljaju instalaciju za opticki kabl po hodnicima zgrada i koce placati struju koju ce tu uredjaji koristiti jer ce to verovatno biti spojeno na zajednicku struju

 13. Mima каже:

  Postovani,

  zivim na Karaburmi. Od pre nedelju dana blokirana je ulica Salvadora Aljendea, Marijane Gregoran i Vojvode Micka do Visnjicke. Autobusi ne idu, idu Visnjickom sto otezava ljudima normalan zivot. Blokirani smo i odseceni. Dete mi vec 5 dana ne ide u vrtic posto ne mogu da je nosim 2km pesaka.Najgore od svega je sto danima ne vidjam radnike koji su ostavili iskopane ulice. Ocigledno je da nikoga nije briga sto je tako. Po tom pitanju se nista ne desava, dani prolaze a idu io hladni dani. Zamolila bih Vas da saznate nesto i odgovorite. Hvala.

 14. ljiljana каже:

  postovani kako pomoci komsinici baki invalidu da dobije i kako da koristi SENIOR KARTICU

 15. Dalibor Srnic каже:

  Postovani,

  Nasledio sam neuknjizen stan iz ostavinskog postupka. Ukupan broj prethodnih vlasnika nad tim istim stanom je 3, i ja nemam nacin da dodjem do ugovora izmedju prvog i drugog vlasnika, vec posedujem samo sudskonresenje.

  Da li postoji nacin da se stan uknjizi obzirom da ja ne mogu da dodjem do svih potrebnih ugovora?

  Hvala unapred,
  Dalibor

 16. Nena каже:

  Postovani, zanima me zasto tehnicko osoblje u vrticima ( spremacice, servirke, veserke , ……) sa platom od 26000 din. I kuvar sa 3 SSS i platom od 28000 din. nije dobilo povecanje plate od 10%. Ako su Predsednik Vucic ,kao i Gradonacelnik Mali obecali i izjavili. Mi sa najmanjim primanjem smo uskraceni. Nasi sindikati se ne bore za nasa prava i interese. Zato vas ja i moje kolege iz tehnickog osoblja molimo za odgovor. Hvala unapred.

 17. Mile каже:

  Ovj broj vibera stoji na ekranu 0652069089 ali nemogu da va ubacim u telefon za slanje poruka..Meni pise po ukucavanju broja pozovoite u viber znaci nije u funkciji .Molim vas odgovor .Pozdrav

 18. Sladjana Adili каже:

  Poštovani, živim na Banovom brdu i radim u Vojnomedicinskoj akademiji. Svakodnevni problem je sa linijom 49 koja saobraća na 13 minuta od Banovog Brda do naselja S.Stepanović. Neverovatne su gužve jer deca putuju sa Banovog Brda u tri srednje škole /gimnazija, dizajnerska i ekonomska/ i zaposleni koji rade u pet bolnica /za bolesti zavisnosti, Centar za kardiologiju, D.Mišović, Ortopedska i VMA/, a tu ima i drugih firmi. U popodnevnim časovima (u povratku) autobus čekamo i do sat vremena svakodnevno što je nedopustivo. Još veći problem kreće sa letnjim rasporedom kada će linija saobraćati na 20 minuta. Zato Vas ja i moji saputnici molimo da nam pomognete da ovaj problem rešimo u što kraćem roku. Hvala unapred.

 19. Tamara каже:

  Postovani,

  Zivimo u Bulevaru Arsenija Carnojevica 37,vec 2 godine nemamo dobar pritisak vode.Ne mogu se vrsiti osnovne potrebe,kao sto su kupanje i slicno.Zalili smo se na vise mesta,i pokusavali da otklonimo ovaj kvar,ali svi uporno govore kako problem nije do njih.Slab pritisak nije samo u nasem ulazu,vec u 14 ulaza pored naseg.Stvarno je jako tesko da se uz ove temperature prezivi bez vode.Molim za pomoc.

  HVALA UNAPRED

 20. Ljilja Zimonjić каже:

  Breza ispred zgrade Zaplanjska 76, Beograd je stara i suva preti da padne ogromna grana visi na kori drveta vrlo je opasno jer tu ima puno prolaznika molim da zamolite Zelenilo da odmah intervenišu kako neko ne bi stradao

 21. ljiljljana каже:

  Postovani, zivim u Kotezu I постоји veliki problem u vezi linije 43 koja se nekad ceka I vise od пола ѕата а кад дође не може да се уђе. Када га чекам у Крњачи све линије прођу и више пута нарочито 95.Када сам жалила речено ми је да немају диспечаре, то није оправдање

 22. Janko Labudović каже:

  Poštovani , otac moje verenice je juče hitno primljen u bolnicu KBC Dragiša Mišović,zbog teške upale pluća,sa znacima plućne infekcije.Primljen je na Intenzivnu Negu i istog dana je pušten ,autobusom, da se vrati kući ,jer nije bilo mesta za njega u bolnici.Čim je stigao kući pozlilo mu je ,onesvestio se, hitna ga je vratila nazad i u togu prevoza je umro.
  Lekar koji ga je volšebno otpustio u izuzetno lošem stanju je Dr.Jelena Janković specijalista interne medicine.
  Da li je to čin lekara,koji je položio zakletvu, koji je pacijenta poslao u smrt,umesto da ga drži na Intenzivnoj nezi?
  Da li će i drugi ljudi nepotrebno umirati i dalje?
  Molim Vas da o ovome obavestite javnost.
  Srdačan pozdrav.

 23. Janko Labudović каже:

  Izvinjavam se ,samo bih dodao da u KBC Dragise Misovic nije bilo mesta,tamo je trebao da bude prebacen ,a lekari koji su ga pustili u predsmrtnom stanju kuci ,autobusom ,su ,pored pomenute lekarke i Dr. Andjelka Ivanovic 902438 ,Specijalista interne medicine ,koja je zaposlena na Urgentnom Centru i koja je donela odluku da ga otpusti.
  On je njpre odvezen na Urgentni Centar.
  Broj Dr. Jelene Jankovic je 218073 ,koja takodje radi na Urgentnom Centru.

 24. Mirjana Krbacevic,Nemenikuce,Sopot каже:

  Pitanje:Gori deponija danima u Sopotu,tacnije obod nacionalnog parka Kosmaj, postavljajući ovaj problem raznim službama za zaštitu životne sredine,jedini odgovor bio je da je isključivo odgovorna lokalna služba.40 godina je vek trajanja ove deponije (tri izvora i jedan spomenik nalaze se zatrpani ispod iste).UGROZENI biljni i životinjski svet.Apel za pomoć , poz očajni stanovnici

 25. Aleksandar Gaković каже:

  Studo B
  Za rubriku 5 pitanja 5 odgovora

  Molba zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću
  Poštovani gospodine Vesiću,
  prošle godine, gostujući na Studiju B, pomenuli ste zakon o izgradnji nekategorisanih puteva koji se vode u privatnom vlasništvu preko 40 godina.
  Mi imamo problem te vrste na lokalnom putu koji direktno izlazi na Lipovački put kod broja 164A.
  Napominjemo da se Lipovački put nalazi na potezu od Ibarske magistrale ka Ripnju i da skoro kompletnom svojom dužinom predstavlja granicu opština Čukarica, Barajevo i Voždovac, što je posebna otežavajuća okolnost.
  Pripadamo tim opštinama a kao da ne pripadamo nikome.

  Naš prilazni put se vodi kao lokalni još od 1975 godine iako je i dalje u katastru upisano vlasništvo fizičkog lica nad središnjim delom, celom dužinom puta – parcela KO Barajevo 174/2.
  Središnja parcela 174/2 je širine tri metra uz dodatno povlačenje od po dva metra, svih vlasnika sa obe strane puta. Sa tim parcelama KO Barajevo : 174/16, 174/17, 174/18, 174/19, 174/20, 174/21, 174/22, 174/23, 174/24, 174/25, 174/26 i 174/27, koje su u privatnom vlasništvu vlasnika parcela koje izlaze na put, ukupna širina našeg lokalnog puta dostiže sedam metara.

  Poštovani gospodine Vesiću molimo za pomoć i nadamo se da primenom pomenutog zakona možemo konkurisati za asfaltiranje našeg puta.

  Molimo Vas i za pomoć pri postavljanja nastrešnica ili barem nasipanja autobuskih stajališta u ulici Lipovački put na potezu Ibarska magistrala od naselja Trebež ka Ripnju.
  Na tom potezu saobraća gradski prevoz autobus 534 Cerak Vinogradi-Ripanj groblje, kombi prevoz 407L Bela reka-Trebež kao i autobuske linije Laste 5533A Barajevo-Stara Lipovica-Barajevo i 5533B Barajevo-Trebež-Barajevo.
  Od vikendaškog naselja postali smo naselje sa velikim potencijalom (industrijska zona Trebež) a stanovnici stoje u blatu.

  Pre nekoliko godina smo od Sekretarijata za saobraćaj tražili pomoć.
  Prvi negativan odgovor smo dobili da nije predviđeno, a na ponovno insistiranje dali su nam odgovor da nema mesta za izgradnju niša za autobuska stajališta.
  Takav način zaustavljanja autobusa postoji na mnogim lokacijama u gradu Beogradu pa nam je takav odgovor neprihvatljiv.
  Skrećemo pažnju da pored puta sa obe strane postoji barem tri metra širine.

  Sa nadom da nam možete pomoći u ravnomernom razvoju grada unapred hvala.

  S poštovanjem

  Gaković Aleksandar Stojićević Miodrag
  Lipovički put 154 Lipovički put 164A
  Barajevo Barajevo
  011/8325-446 011/8325-433
  063/16-04-063 060/7325-433
  agakovic@gmail.com

 26. Katarina Markulić каже:

  Poštovani, radila sam u AD ,,Dragan Marković“ Obrenovac , koji je sada u stečaju. Imam pravo snažnu izvršnu presudu. Nije mi isplaćeno potraživanje iako je trebalo da isplate pre stečaja.Sada sam na spisku kao svi drugi radnici u Privrednom sudu . Moj predmet je bio za nepriznati koeficijent tj nepriznata stručna sprema diplomiranog inženjera. Sada u stečaju rasprodaju imovinu od koje niko od radnika neće dobiti svoja potraživanja. Da li postoji mogućnost da mi isplate moj novac , kada i kako ?

 27. Lela Stanković каже:

  Molim vas da mi odgovorite ko je nadležan za remećenje Odluke o poštovanju kućnog reda.
  Komšije iznad me tiranišu bahatim, nevaspitanim i bezobraznim ponašanjem u korišćenju svoje stambene jedinice i time ozbiljno ugrožavaju moje zdravlje i miran suživot.
  Živim u Novom Sadu i imam 67 godina.
  Obraćala sam se nadležnim službama – kućnom savetu, komunalnoj inspekciji, komunalnoj policiji i niko nije nadležan a šikaniranje traje više od 15 meseci. Normalan razgovor sa stanarima ne pomaže!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Zahvaljujem na pomoći i pozdrav…

 28. MIRJANA KRBACEVIC каже:

  Poštovani,po neznano koji put DOKLE će deponija u Sopotu ugrožavali zdravlje ljudi,biljnog,životinjskog sveta,izvorske vode.Ova agonija traje godinama.Imamo utisak da se ovo pitanje nikada neće resiti iako imamo odluku inspekcije da 2012 je treba zatvoritijo.Kosmaj -nacionalni park -sramota.,od 19.06.2021 god neprekidno gori deponija.Umrecemo ljudi od ovog pakla.Da li postoji iko normalan da ovo ludilo prekine..Hvala

 29. Mina Todorovic каже:

  Postovani,
  Obracam Vam se u vezi problema koji stanari iz naselja Lisiciji potok na Dedinju imaju vec godinama sa (ne)odrzavanjem poseda tj. oduzetom imovinom Darka Sarica (ul. Omladinska/Mice Orlovica).
  Imajuci u vidu da vec 7 godina isto nije odrzavano, rastinje, drvece, granje, svuda je po ulicama, od prasume se ne vidi ni jedan objekat, granje visi i prelazi na susedna dvorista, voda neprestano curi, a niko nema mogucnost pristupa datom posedu itd. Nedavno su u vise navrata izlazile zmije iz tog dvorista, pravo na ulicu u kojoj se deca igraju. Ceo komsiluk se obracao Direkciji za oduzetu imovinu, medjutim bilo kakva reakcija ili akcija je izostala. U nadi da cete nam pomoci da ova vrlo resiva situacija uskoro dobije pozitivan ishod. Hvala

 30. Mina Todorovic каже:
  Ваш коментар чека преглед. Ово је предпреглед; ваш коментар ће бити видљив након што је одобрен.
  Postovana, Jelena Petrovic, Beocom servis vise ne postoji, vidim da ste bas informisani. Hvala na pomoci

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana