Roman „Roditelji“ Ðorđa D. Sibinovića pred čitaocima Tanjug

Objavljeno: 25.06.2019. 17:45 Izmenjeno: 25.06.2019. 17:45

U Klubu knjižari – galeriji Glasnik   predstavljen je  roman „Roditelji“ Ðorđa D. Sibinovića, štampan u biblioteci “ Književni glasnik“.

O nevelikoj knjizi u kojoj je pitko i efikasno ispričana teška priča o velikoj ljudskoj drami koja se bolno oseća kao lična odgovornost za nemoć  govorili su autor i Petar Arbutina , urednik izdanja i direktor Glasnikovog Sektora za izdavanje knjiga.

„Način na koji je Sibinović ispričao priču o nesrećnoj ženskoj sudbini, raspetoj između poretka muške kulture silovanja i ženske emancipacije bez samosvesti, dostojno konkuriše oblicima pripovedanja koji dokazuju svoju autonomiju, ne samo organizacijom jezika i slika već pre svega produbljivanjem ispričanih priča na onim mestima na kojima je moguće u ljudsku dramu zaroniti bar onoliko koliko je to pošlo za rukom Sofoklu, Šekspiru, Dostojevskom, Bori Stankoviću…“, istakao je Arbutina.

Aurtor je pročitao jedan odlomak iz romana koji prema njegovoj oceni „Ovo je pripada životu na našem selu koji nije nimalo naklonjen ženama-

„Pisci su oni ljudi koji imaju šta da kažu , a autor romana je nasao način da kaže ono sto hoće, konstatovao Arbutina i zaključio okvir romana život na našem selu i u palankama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana