Roma Company: Pametne stepenice poklon za završetak školske godine Studio B

Objavljeno: 27.05.2021. 15:23 Izmenjeno: 27.05.2021. 15:23

„Pametne stepenice“ na kojima su ispisane najčešće pravopisne greške i njihovi pravilno napisani oblici, citati iz engleskog jezika, kao i najvažniji pojmovi iz geografije, istorije i biologije, postavljene su u OŠ „Kosta Trifković“ u Novom Sadu

Foto:Roma Compani

Školska godina se polako privodi kraju a učenike pojednih škola, pored letnjeg raspusta kojeg žarko iščekuju, obradovaće i originalan edukativni poklon. Roma Company se potrudila, da učenike Osnovne škole Kosta Trifković u Novom Sadu, iznenadi neobičnim poklonom.

„Od početka pandemije, kada su uslovi rada bili loši, trudili smo se da učenicima naše škole priredimo bar neke od novina koje će uticati na poboljšanje samog ambijenta škole. To smo uspeli zahvaljujući Roma Company koja je postavila „pametne stepenice“ – ispise sa pravilnim i nepravilinim izrazima, citatima, najvažnijim pojmovima iz geografije, istorije i biologije. Sve u cilju zanimljivijeg, lakšeg i bržeg učenja nastavnih predmeta. Ujedno ispisi su znatno uticali na unutrašnji izgled škole kao i na motivaciju učenika za rad, čvrstinu i upornost za postizanje što boljih rezultata rada u ovim uslovima“, izjavio je Milan Spasojević, direktor OŠ „Kosta Trifković“ u Novom Sadu.

Učenje u hodu konačno je dobilo i svoju vizulenu varijantu. Stepenice, kojima đaci svakodnevno  prolaze, pokazale su se kao idealno rešenje za postavljanje ispisa sa pravilnim i nepravilnim izrazima, poslovicama, narodnim mudrostima, ali i veoma korisnim primerima iz matematike, fizike i hemije. Ne znam, da li, bio sam, najjači..samo su neka od gramatičkih pravila koja će đacima svakodnevno biti na oku.

„Roma Company kao društveno odgovorna kompanija smatra da su znanje i budućnost najmlađih jedan od najvećih prioriteta. Iz tog razloga, sad već tradicionalno, odlučili smo da doniramo pametne stepenice OŠ „Kosta Trifković“ , u cilju zanimljivijeg i lakšeg učenja i sa željom da obradujemo naše školarce. Jedno od naših osnovih načela poslovanja jeste ulaganje u lokalnu zajednicu u kojoj poslujemo te smatramo da će ovo biti zaista lep i originalan poklon kako ovoj, tako i budućim školskim generacijama“, izjavio je Zoran Surovac, rukovodilac distributivnog centra Novi Sad u Roma Company.

Tradicionalna akcija postavljanja pametnih stepenica, koju organizuje Roma Company da bi se na kreativan način đacima olakšalo učenje i brže pamćenje gradiva, biće nastavljena i u drugim osnovnim i srednjim školama na teritoriji Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana