„Rokovi za obnovu škola moraju da se poštuju“ Beoinfo

Objavljeno: 07.11.2020. 18:28 Izmenjeno: 07.11.2020. 18:28

Pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković i gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak nenajavljeno su obišli radove na rekonstrukciji Zemunske gimnazije, koji su počeli u aprilu.

Gak je isto gradilište obišao i krajem oktobra kada je istakao da nije zadovoljan brzinom izvođenja radova, te brojem radnika na gradilištu, saopšteno je iz Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu.

Marković je istakao da je veliki broj gradilišta u Beogradu i školama obezbedio više posla građevinskim kompanijama, ali da to ne znači da kvalitet treba da trpi.

–Svi rokovi moraju da se poštuju, a naročito rokovi za obnovu i izgradnju škola. Grad neće tolerisati neozbiljnost – rekao je Marković.
Gak je ukazao da u odnosu na poslednju posetu, ipak ima pomaka.

–Danas je situacija malo bolja, vidim da su kritike urodile plodom, obilazićemo i češće ako je to potrebno, jer je cilj da se deca što pre vrate u svoju školu – rekao je Gak.

Predviđeni rok za završetak radova je, kako se precizira, 300 kalendarskih dana. Plan je da se od drugog polugodišta učenici vrate u školu. U Zemunskoj gimnaziji radi se kompletna rekonstrukcija enterijera i eksterijera u vrednosti većoj od 370 miliona dinara, što finansira Kancelarija za javna ulaganja. Dok traju radovi, 1.300 đaka Zemunske gimnazije izmešteno je u škole „Petar Kočić”, „Sutjeska”, „Nadežda Petrović” i „Marko Orešković”. Kompletna škola je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture i sve se radi pod konzervatorskim nadzorom, navodi se u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 20°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana