Robnu kuću Ikea u Begradu gradiće Štrabag

Objavljeno: 18.03.2016. 12:56 Izmenjeno: 18.03.2016. 12:56

Švedski proizvođač nameštaja Ikea saopštio da je austrijska kompanija Štrabag izabrana za izvođača radova na izgradnji prve robne kuće Ikea u Srbiji i prateće infrastrukture, a završetak radova očekuje se do leta 2017. godine.

Kako je saopšteno, Štrabag će radove na lokaciji Bubanj Potok započeti u narednih par nedelja. Regionalni direktor za razvoj kompanije Ikea Jugoistočna Evropa Vladislav Lalić izjavio je da je ta kompanija sa firmom Štrabag već imala uspešnu saradnju na izgradnji robnih kuća u Evropi u regionu i ocenio da su sigurni da će uspeh ponoviti i u Beogradu.

Robna kuća Ikea u Beogradu će, kako ocenjuje, biti primer inovacija u oblasti gradnje i poslovanja u skladu sa principima održivog razvoja. Kompanija Štrabag je pobedila i na tenderu Vlade Srbije za izmeštanje naplatne rampe u Bubanj Potoku, a Lalić je naveo da je to za Ikeu veoma važan infrastrukturni preduslov za nesmetan prilaz budućoj robnoj kući.

Izvršni direktor kompanije Štrabag Dragan Pavelić izjavio je da izgradnja robne kuće u Bubanj Potoku predstavlja nastavak odlične saradnje koju je ta kompanija već imala sa Ikeom.

„Već smo imali prilike da im budemo partneri u ovom regionu, i posedujemo iskustvo i znanje da ovaj posao obavimo u skladu sa najvećim međunarodnim standardima. Verujem da će ova saradnja dovesti do revitalizacije Bubanj Potoka“, rekao je Pavelić.

Ikea će u izgradnju robne kuće investirati 70 miliona evra. Robna kuća će imati preko 30.000 kvadratnih metara i u njoj će raditi 300 ljudi.

Ikea je dobila građevinsku dozvolu za izgradnju prve robne kuće u Srbiji u junu prošle godine. Memorandum o saradnji Ministarstva građevinarstva Srbije, grada Beograda i kompanije Ikea potpisan je oktobra 2014. godine.

Ikea je ranije najavila da će uložiti oko 300 miliona evra u izgradnju pet robnih kuća u Srbiji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 8°C

Pretežno oblačno

Četvrtak
Promenljivo oblačno

Max: 19°C
Min: 6°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana