Ritejl park „Shoppi” u Borči investicija vredna 15 miliona evra Studio B, Beoinfo

Objavljeno: 13.10.2016. 14:18 Izmenjeno: 14.10.2016. 09:05

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali svečano je otvorio ritejl park „Shoppi” u Borči koji se prostire na više od 13.000 kvadratnih metara.

foto Beoinfo

Gradonačelnik je podsetio da je za ovaj objekat kamen temeljac postavljen pre šest meseci.

– Investicija je vredna petnaest miliona evra i omogućuje otvaranje pet stotina novih radnih mesta. U gradu radimo na tome da efikasno i brzo izdajemo građevinske dozvole, zahvaljujući čemu su aktivirani projekti koji su decenijama bili zatvoreni u fiokama. Među njima su tržni centar i hotelski kompleks u Rajićevoj, kao i kompleks na mestu bivše zgrade MUP-a, a vrlo brzo se očekuje i građevinska dozvola za ritejl park u Rakovici, na lokaciji stare fabrike „Rekord” – naveo je Mali.

On je zahvalio kompaniji „MPC Properties” na investiciji i doslednosti u ispunjavanju datih obećanja.

– Ovo je deo slike novog Beograda u kojem želimo što više ovakvih objekata. Njihova važnost je u tome što zapošljavaju naše ljude, ali i aktiviraju naše građevinske kompanije – istakao je Mali.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić istakao je da je danas važan dan za ovu opštinu i naselje Borča, jer se potvrđuje da se Beograd u poslednje vreme ravnomernije razvija. Na levoj obali Dunava živi oko sto hiljada ljudi, te će im ovaj šoping centar uštedeti vreme, ali i obezbediti nova radna mesta i lep prostor za kupovinu.

Direktor „MPC Properties” Tomas Viladsen precizirao je da su sve prodavnice u objektu već zakupljene i izrazio nadu da će raditi sa sto odsto popunjenosti kapaciteta. On je istakao da projekat ne bi mogao da bude realizovan bez dobre saradnje sa Gradom Beogradom, ali i izvođačem radova koji je posao uradio kvalitetno i na vreme. „Shoppi” je novo ime za kupovinu, poručio je Viladsen.

Događaju je prisustvovao i glavni urbanista Milutin Folić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura -5°C

Pretežno vedro

Sreda
Malo i umereno oblačno

Max: 0°C
Min: -5°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana