Rezervoar „Topčiderska zvezda” pušten u rad Beoinfo

Objavljeno: 27.03.2019. 13:42 Izmenjeno: 27.03.2019. 13:42

Pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković izjavio je da je rekonstruisana crpna stanica „Topčider” povećala distributivni kapacitet i omogućila da u rad bude pušten rezervoar „Topčiderska zvezda”.

Marković je objasnio da je uloga ovog rezervoara izuzetno važna u funkcionisanju beogradskog vodovodnog sistema. Prema njegovim rečima, rezervoar je kapaciteta 10.500 metara kubnih, što čini oko pet odsto ukupnog rezervoarskog prostora ili oko 10 procenata rezervoarskog prostora prve visinske zone. Rezervoar svojim položajem i kapacitetom omogućava veću zalihu i stabilniji rad prve visinske zone, a levoj obali Save pruža dodatnih 50 odsto zaliha.

– Ovaj rezervoar je jako važan za vodosnabdevanje građana Savskog venca, ali i za uravnoteženje pritiska i regulaciju vodosnabdevanja građana Novog Beograda – naglasio je Marković.

Marković je podsetio da je ova investicija započeta 2008. godine i da je u nju uloženo oko 1,8 miliona evra, ali da nikada nije puštena u rad jer rezervoar nije mogao ni da se napuni, niti da obavlja funkciju za koju je bio predviđen.

– Umesto iznalaženja rešenja za problem, naši prethodnici su izolovali rezervoar i zatvorili. Odgovornim pristupom i zahvaljujući zalaganju BVK, uspeli smo da spasemo nekada propalu investiciju i da osposobimo rezervoar koji je sada stavljen u funkciju. Posle dvomesečnog praćenja njenog rada, došlo se do zaključka da je rezervoar spreman da bude pušten u sistem – zaključio je Marković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Vedro

Trenutna temperatura 19°C

Vedro

Petak
Pretežno sunčano

Max: 32°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana