Resonate festival šesti put u Beogradu Studio B

Objavljeno: 18.04.2017. 18:23 Izmenjeno: 18.04.2017. 18:23

Resonate festival je deo platforme za povezivanje, razmenu znanja i edukaciju, koja spaja umetnike i istraživače u bavljenju pozicijom tehnologije u umetnosti u kulturi, a u okviru dva programa – „Music“ i „Conference“ ugostiće značajne predstavnike savremene kreativne industrije u svetu.

 

Program počinje predavanjima u Jugoslovenskoj kinoteci, a nastavlja se otvaranjem izložbi u galeriji Pro3or – „EOAN“ umetnice Florence To i „Signals“, čiji su autori Nicolas Sassoon i Rick Silva.

Prvo veče se završava koncertom u Domu omladine Beograda, na kome nastupa velika gitarska zvezda Stephen O’Malley.

Ono što „Resonate“ ove godine čini posebnim je činjenica da će zahvaljujuchi evropskom projektu „We are Europe“, čiji je „Resonate“ deo od prošle godine, biti partner sa čuvenim španskim „Sonar“ festivalom iz Barselone, kao i nemačkim festivalom „Co/Pop“ iz Kelna.

U Jugoslovenskoj kinoteci će se odvijati dnevni „Conference“ program, koji će obuhvatiti 11 radionica i blizu 50 predavanja, dok će se glavni „Music“ program odvijati u Domu omladine Beograda i klubu „Drugstore“. Uz brojne goste ovogodišnje izdanje trajaće od 19 do 22. aprila.

U okviru muzičkog programa predstaviće se Stephen O’Malley (SAD), Roly Porter (Velika Britanija), Peder Mannerfelt (Švedska), kao i Yves Tumor, poznat po eklektičnom ukrštanju žanrova.

Zvezda „Resonate“ festivala je Lee Ranaldo, jedan od najpoznatijih gitarista na svetu i osnivač legenadrne njujorške alternativne rok grupe „Sonic Youth“.

Tu su i švedska rok umetnica Anna Von Hausswolff i norveški vizionar Geir Jenssena, koji je ambijentalnu elektronsku muziku pre 20 godina izdigao na nivo vrhunske pop umetnosti.

Najavljena je i posebna muzička radionica koja će biti održana 23 aprila u KC Grad.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 27°C

Vedro

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 36°C
Min: 23°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana