Renoviran Dom kulture u Boljevcima Studio B, Beoinfo

Objavljeno: 11.06.2020. 11:35 Izmenjeno: 12.06.2020. 11:53

Renovirani Dom kulture u Boljevcima u opštini Surčin otvorio je gradonačelnik Beograda i najavio početak rekonstrukcije trga u ovom naselju.

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić istakao je da je rekonstruisano oko 1.500 kvadratnih metara prostora, te da ga posebno raduje to što je planirano da taj prostor bude prilagodljiv za različite aktivnosti.

– Ovaj prostor će koristiti i više kulturno-umetničkih društava, deca, penzioneri… Važno je da ovakve objekte renoviramo i gradimo, kao i da ih koristimo na pravi način. Velika pohvala rukovodstvu što je na ovako dobar način rekonstrusala ovaj prostor, a posebno me raduje to što već misle o tome kako će da bude maksimalno iskorišćen – istakao je Radojičić.

Prema njegovim rečima, od narednog četvrtka počeće rekonstrukcija trga u centru Boljevaca.

– Ovaj trg već ima lepe obrise, ali posle rekonstrukcije će da zasija pravim sjajem i zajedno sa Domom kulture predstavljaće jedinstvenu celinu – naveo je Radojičić.

Gradonačelnik je dodao da mu je zadovoljstvo da dođe u Surčin jer se uvek ponovo uveri u domaćinski odnos rukovodstva Opštine prema svojim sugrađanima.

– Nama je važan ravnomeran razvoj celokupnog Beograda, a ne samo centralnog jezgra, i to je politika koju vodimo poslednjih godina. Surčin je mlada opština koja ima mnogo potencijala, ali kada imate lokalno rukovodstvo kao što Surčin ima, onda to daje dobre rezultate – rekao je Radojičić.

On je istakao da je od otprilike 45.000 građana Surčina skoro 10.000 mladih i dece i dodao da je to najvažnije ne samo za ovu opštinu već i za celu Srbiju, jer bez dece nema perspektive.

– Ljudi će ostajati u Srbiji kada mogu da imaju mogućnosti da deci pruže boravak u vrtićima i školama, u kulturnim ustanovama, jer su sve to važni aspekti o kojima i Surčin vodi računa. Uskoro će biti završen i vrtić „Paun” u Surčinu, u koji će biti smešteno oko 300 mališana – najavio je gradonačelnik.

Predsednik opštine Surčin Stevan Šuša podsetio je da su radovi na ovom objektu počeli 2014. godine i istakao da je ponosan na izgled Doma kulture u Boljevcima, koji je nekada bio pred rušenjem.

– Akcenat je bio pre svega na tome da se napravi vrtić koji ovde ranije nije postojao. To smo uspeli i prošle godine smo krenuli sa adaptacijom Doma kulture, a zajedno sa njim adaptirana je i zgrada Mesne kancelarije. Nastavljamo sa radovima na teritoriji opštine, pa će tako za dvedesetak dana biti završen još veći Dom kulture u Dobanovcima, a na jesen biće otvorena i pozorišna sala u Surčinu. Za iduću godinu u planu je rekonstrukcija Doma kulture u Petrovčiću, a nadam se da ćemo isto to početi i u Bečmenu. Surčin će dobiti ono što u poslednjih tridesetak godina nije imao – mogućnost da u zimskom periodu ima ponudu kulturnih sadržaja i uskoro ćemo imati mogućnost da ih ponudimo u svakom mestu na teritoriji Surčina – rekao je Stevan Šuša.

Gradonačelnik je sa predsedniikom ove opštine obišao i Nautičko selo „Biser”,  za koje se smatra da predstavlja početak razvoja turizma u ovom delu grada.

– Zbog specifične epidemiološke situacije, sada imamo razlog više da putujemo i posećujemo lepe destinacije u Beogradu i Srbiji. Surčin ima i druge prirodne lokalitete koje treba posetiti kao što je Bojčinska šuma, u kojoj se organizuju različite kulturne manifestacije  – rekao je Radojičić, koji je pozvao Beograđane i goste prestonice da posete ovo nautičko selo i uživaju u prelepom ambijentu.

Grad i Opština Surčin će, kako je istakao, nastaviti da zajedno ulažu u ovakve destinacije, jer Beograd ima različitih prirodnih bogatstava koje će moći da ponudi građanima i posetiocima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana