Rektorski kolegijum:Studenti da omoguće rad Rektorata Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 16. 09. 2019. 08:36:32

Rektorski kolegijum saopštio je da je apelovao na studente koji se trenutno nalaze u Rektoratu da omoguće obavljanje redovnog rada službi Rektorata.

U protivnom će, kako se navodi u saopštenju, momentalno biti ugroženi interesi studenata Univerziteta u Beogradu kojima treba da se izdaju diplome, kao i studenata i profesora uključenih u programe međunarodne saradnje i mobilnosti.

Kolegijum je u saopštenju naveo i da podržava sve realno iskazane zahteve studenata u cilju unapređenja nastave i nauke, kao i svaku inicijativu za povećanje dostupnog prostora za izvođenje nastave i obezbeđenje kvalitetnih udžbenika i literature.

„Zahtev da Rektorka traži smenu ministra izlazi iz zakonske nadležnosti Univerziteta, jer Univerzitet ne učestvuje u izboru i razrešavanju članova Vlade. Rektorski kolegijum će uložiti sve svoje napore da se postupak povodom spornog doktorata okonča po proceduri u najkraćem mogućem roku“, navodi se u saopštenju.

Rektorski kolegijum je, takođe, osudio napad političkih neistomišljenika o kome su predstavnici studenata „1 od 5 miliona“ obavestili rektorku Ivanku Popović sa kojom su danas razgovarali.

Predstavnici studenata „1 od 5 miliona“ u svom saopštenju zatražili su od Rektorskog kolegijuma i da podrži studente u kako kažu, odbrani integriteta i autonomije visokog obrazovanja u Srbiji

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Sumaglica

Trenutna temperatura 19°C

Sumaglica

Subota
Pretežno sunčano

Max: 25°C
Min: 12°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana