Rektor UB za Dan studenata u studentskom domu „4.april“ tanjug

Objavljeno: 04.04.2022. 16:28 Izmenjeno: 04.04.2022. 16:28

Ðokić je čestitao svim studentima njihov praznik i istakao da se zajednički radi na brojnim inicijativama mladih.

foto tanjug

 

Rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Ðokić posetio je  Studentski dom „4. april“, povodom Dana studenata koji se obeležava u znak sećanja na demonstracije protiv jačanja fašizma, u kome je 1936. godine poginuo student prava UB Žarko Marinović.

On je posebno naglasio da današnji dan predstavlja sećanje na preminulog studenta Marinovića, koji je mučki ubijen, jer je propagirao slobodarske ideje.

Ðokić kaže da studenti danas stalno imaju nove inicijative, te da Univerzitet želi saradnju sa njima.

On smatra i da studenti, nakon dve godine epidemije, neće imati velike probleme u savlađivanju nauke, gradiva i polaganja ispita.

Rektor naglašava i da je dugoročni plan vezan za studentsko organizovanje i njihove ekonomske probleme, na kojima se, kaže, radi.

Direktor Ustanove Studentski centar „Beograd“ Goran Minić rekao je da je zadovoljstvo biti podrška mladim ljudima koji žele da se razvijaju.

„Imali smo u prethodne dve godine period kovida 19 i zajedničkim snagama i odgovornošću studenata i zaposlenih, uspeli smo da se izborimo“, rekao je Minić novinarima.

On je istakao da se Studentski centar prilagođava studentima, dodajući da se njihov glas i te kako čuje.

Student Medicinskog fakulteta Filip Gligorić rekao je da je zadovoljan uslovima u domu „4. april“, a primedbe je imao na sistem ocenjivanja na fakultetima, koje bi, navodi, trebalo da bude objektivnije.

„Usmeni ispiti su više subjektivni i smatram da ih treba zameniti sa pismenim“, rekao je Gligorić koji je dodao da budućost vidi u svojoj zemlji.

Anđela Dimitrijević sa Farmaceutskog fakulteta saglasna je da su uslovi u domu dobri, ističući da je studentski život u Srbiji na visokom nivou.

I Miloš Ostojić, student Veterinarske medicine, kaže da studenti danas imaju mnogo više mogućnosti nego ranije.

„Danas ima mnogo više programa razmene studenata i usavršavanja, praksi…“, dodao je Ostojić.

Na skupu je poručeno da će se sledeće godine jubilarno proslaviti 215 godina od osnivanja Velike škole Dositeja Obradovića, koja se, istakao je rektor, baštini kao početak univerzitetskog obrazovanja u Srbiji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana