Rekonstrukcije i manji radovi u više osnovnih škola na Zvezdari Beoinfo

08. 11. 2019. 11:47:29

U toku radovi na sanaciji i rekonstrukciji u više zvezdarskih osnovnih škola, koji su finansirani iz opštinskog budžeta, saopšteno je iz ove opštine.

Nakon uređenja fasade OŠ „Marija Bursać”, koje je finansirao gradski sekretarijat za obrazovanje, promenjen je parket u fiskulturnoj sali te škole. Za radove je izdvojeno 5,3 miliona dinara.

U OŠ „Stevan Sinđelić” na Konjaniku kompletno je renovirana školska kuhinja. U te svrhe Opština Zvezdara izdvojila je 2,5 miliona dinara. U neposrednoj blizini škole u toku je rekonstrukcija dečjeg igrališta i prostora za odmor, a pored ograde škole urađena je i rekonstrukcija stepenica.
Predsednik Skupštine opštine Aleksandar Eror i članovi Veća Vladan Jeremić i Aleksandar Đuričić posetili su ove dve škole i izrazili zadovoljstvo kvalitetom urađenih radova.

Trenutno se izvode radovi u Osnovnim školama „Pavle Savić”, „Despot Stefan Lazarević”, i „Boško Buha”. Reč je o manjim radovima pa će tako u OŠ „Pavle Savić” biti adaptirane svlačionice, u OŠ „Despot Stefan Lazarević” sanirano ulazno stepenište i dvorišna ograda, dok se u  školi „Boško Buha” renovira ceo jedan sprat škole.

Manji radovi urađeni su i u osnovnim školama „Desanka Maksimović” i „Ivan Goran Kovačić” a u OŠ „Dragojlo Dudić” uskoro će biti postavljena ograda u onom delu gde je nema kako bi deca bila bezbedna u školskom dvorištu.

U toku je rekonstrukcija OŠ „1300 kaplara” koja obuhvata kompletno uređenje celog objekta i dvorišta škole, zamenu svih instalacija, postavljanje nove ograde i uređenje terena za odbojku, košarku i fudbal. Sredstva za rekonstrukciju u visini od 174 miliona dinara obezbedila je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije.

U narednoj godini biće urađena još jedna velika rekonstrukcija, ovog puta škole „Vladislav Petković DIS” u Velikom Mokrom Lugu. Sredstva za ove radove biće obezbeđena takođe preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Sumaglica

Trenutna temperatura 1°C

Sumaglica

Utorak
Oblačno

Max: 0°C
Min: -2°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana