Rekonstrukcija rakovičke Osnovne škole „14. oktobar” Beoinfo

Objavljeno: 03.03.2021. 09:22 Izmenjeno: 03.03.2021. 11:00

Predsednik opštine Rakovica Miloš Simić obišao je sa izvođačima radova Osnovnu školu „14. oktobar” gde je u toku izgradnja prostorija za produženi boravak dece, saopšteno je iz ove opštine.

Njega je u objektu ove škole u Kneževcu primila direktorka OŠ „14. oktobar” Milena Odalović.

Predsednik opštine Rakovica Miloš Simić istakao je da će izgradnjom produženog boravka biti ispunjena molba velikog broja roditelja čija će deca imati gde da borave po završetku nastave dok roditelji ne završe sa poslom. Simić je podsetio da je i pored smanjenog budžeta, Opština Rakovica i ove godine izdvojila znatna sredstva za tekuće održavanje rakovičkih škola, čime je dokazala da su joj potrebe najmlađih prioritet.

Osim rekonstrukcije prostorija za produženi boravak, u toku je i izrada pregradnih zidova u učionicama, dok je planirana i sanacija stepenica. Takođe, u toku je rekonstrukciji kanalizacione i vodovodne mreže unutar škole, zamena zaštitne rešetke na ulaznim vratima, a biće postavljen i novi video-nadzor. Sve radove finansira Opština Rakovica sopstvenim sredstvima.

Nakon obilaska radova, predsednik opštine Rakovica je sa direktorkom Milenom Odalović obišao i prostorije Mesne zajednice „Kneževac” koja se nalazi odmah pored škole.

Pored radova u OŠ „14. oktobar”, nedavno su završeni radovi na tekućem održavanju OŠ „Đura Jakšić”, u kojoj je obnovljena sala za fizičko, vrata i prozori su zamenjeni, a učionice okrečene. Planirano je da uskoro počnu i radovi u Muzičkoj školi „Davorin Jenko”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 3°C

Pretežno vedro

Nedelja
Mogući pljuskovi

Max: 10°C
Min: 3°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana