Rekonstrukcija Doma kulture u Grockoj Studio B, Tanjug

Objavljeno: 09.03.2020. 11:22 Izmenjeno: 10.03.2020. 09:58

U toku obnova i dogradnja nekadašnjeg doma kulture u Grockoj koji nije u funkciji tri decenije. Grocka će konačno dobiti adekvatan prostor za održavanje kulturnih manifestacija, kaže gradonačelnik Radojičić.

Gradonačelnik Zoran Radojičić je tokom obilaska rekao da će nakon rekonstrukcije i dogradnje Dom kulture će imati prostor od 800 metara kvadratnih.

„Imaćemo prostor od 800 kvadrata koji će biti funkcionalan i u koji će građani Grocke moći da se okupljaju. Kapacitet je 300 mesta. Biće to jedna savremena bioskopska sala, pronađeni su projektori i sada su na restauraciji. Oni će biti interesantni kao eksponat“, rekao je Radojočić.

Radojičić je ukazao da je reč o velikoj opštini sa oko 100.000 stanovnika koja se, zahvaljujući rukovodstvu opštine, Gradu Beogradu i Republici razvija sve više.

„Nedavno smo obišli školu u Leštanima, radovi, kako sam obavešten, idu po planu. Radi se projektna dokumentacija za ambulantnu u Vinči, imamo u planu da uradimo i dve zdravstvene stanice, takođe radi se i projektna dokumentacija za izgradnju kanalizacije u Kaluđerici“, rekao je Radojičić.

Kako je naveo, u skorijoj budućnosti će se u opštini Grocka realizovati brojni infrastrukturni projekti.

„Ističem da su nam sve opštine podjednako važne. I gradske i prigradske. Grocka je primer prigradske opštine koja se razvija na dobar način, a činjenica da ima sve više stanovnika nam pokazuje da ide u dobrom pravcu“, zaključio je gradonačelnik.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 32°C

Delimično oblačno

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana