Registrovana nova stranka – Ratni veterani za Srbiju Tanjug

Objavljeno: 20.01.2020. 16:16 Izmenjeno: 20.01.2020. 16:16

Veterani ratnih sukoba 1990-1999. godine i borci za vreme NATO agresije na SRJ 1999. godine registrovani su od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave kao stranka „Ratni veterani za Srbiju“ koja će učestvovati na narednim izborima, saopštili su iz novoformirane političke organizacije.

Oni pozivaju sve ratne vojne veterane da se uključe i da formiraju odbore po svojim mestima.

Takođe, kaže se da je stranka osnovana zbog težnje za upoznavanjem javnosti sa stanjem ratnih veterana, ratnih vojnih invalida i njihovih porodica, a u svetlu činjenice da su ratni veterani, kako tvrde, ignorisani od svih vlasti dosad.

Stranka je manjinska, prijavljena kao stranka slovacke manjine, a u partiji kažu da su se na takav korak odlučili kako bi osigurali ulazak u sve skupštine, od lokalnih do republičke.

„Svi vi koji se osećate oštećenima i povređenima, diskriminisanima i na margine društvenog života potisnutima, koji zbog nepostojećeg Zakona o borcima i invalidima ne možete ostvariti svoja statusna prava, imate priliku da se kroz političku utakmicu u okviru ove stranke pokušate izboriti za donošenje pravednog Zakona, a zatim na osnovu njega i za ostvarenje svojih prava“, stoji u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 5°C

Pretežno oblačno

Sreda
Jak vetar

Max: 6°C
Min: 1°C

Jak vetar

Vremenska prognoza za 5 dana