Regionalni simpozijum o planiranju kvaliteta vazduha u gradovima Beoinfo

Objavljeno: 04.02.2020. 15:50 Izmenjeno: 04.02.2020. 15:50

Sekretarijat za zaštitu životne sredine učestvovao je na nedavno održanom Regionalnom simpozijumu o planiranju kvaliteta vazduha u gradovima, čiji je domaćin bilo Sarajevo.

Simpozijumu su, pored domaćina iz Bosne i Hercegovine, prisustvovali i predstavnici iz više gradova našeg regiona, kao i predstavnik Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd.

Nataša Petrušić iz Sekretarijata za zaštitu životne sredine govorila je na temu „Plan kvaliteta vazduha u aglomeraciji Beograd, 2016–2019, sprovedene mere i aktivnosti”. Takođe, učesnici su bili u prilici da se upoznaju sa mnogo tema koje su u vezi sa kvalitetom vazduha u gradovima, kao što su: Utvrđivanje uzroka zagađenosti vazduha kroz indikatore pritiska, Upravljanje kvalitetom vazduha u EU, Modeli elektromobilnosti i održivi urbani razvoj, Približavanje EU sa stajališta ispunjavanja obaveza iz Poglavlja 27, Modeliranje kvaliteta vazduha kao alat za prostorno planiranje, Poboljšanje kvaliteta vazduha korišćenjem toplotnih pumpi i drugo.

Andrej Šoštarić iz Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd prezentovao je rad „Monitoring kvaliteta vazduha u Beogradu – ispitivanje, izveštavanje i odnosi sa javnošću”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 4°C

Pretežno vedro

Petak
Moguća kiša

Max: 6°C
Min: 4°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana