Redovna kontrola buke i radnog vremena u ugostiteljskim objektima Beoinfo

Objavljeno: 25.01.2018. 20:57 Izmenjeno: 25.01.2018. 20:57

Sekretarijat za inspekcijske poslove od maja 2016. godine, svakog vikenda, odnosno četvrtkom, petkom i subotom, ogranizuje noćne kontrole radnog vremena, buke i komunalnog reda ugostiteljskih objekata u Cetinjskoj, Zetskoj i Skadarskoj ulici, saopšteno je iz tog sekretarijata.

Kako se navodi, u noćnim akcijama učestvuje Turistička inspekcija zajedno sa Komunalnom policijom i Inspekcijom za zaštitu životne sredine. Takođe su povremeno organizovane akcije širih razmera u kojima su učestvovale i Poreska inspekcija, Finansijska policija, Inspekcija rada, Republička turistička inspekcija, Protivpožarna inspekcija, Komunalna policija i MUP, Policijska stanica Stari grad.

Inspekcija za zaštitu životne sredine Sekretarijata za inspekcijske poslove je svim ugostiteljskim objektima u ovim ulicama naložila da izvrše merenje nivoa buke u životnoj sredini, što je i učinjeno. Protiv nadziranih subjekata koji nisu izvršili merenje u datom roku, podneto je šest zahteva za pokretanje prekršajnog postupka. Svim nadziranim subjektima kod kojih je utvrđeno prekoračenje nivoa buke u maksimalnom režimu rada doneta su rešenja kojima je zabranjeno korišćenje izvora buke do sprovođenja akustičnih mera zaštite od buke. Protiv subjekata koji nisu postupili po rešenju, podneto je šest zahteva za pokretanje prekršajnog postupaka. Privrednom subjektu koji je prekoračio nivo buke u ponovljenoj kontroli doneta je mera zabrane obavljanja delatnosti na vremenski period  od 30 dana, što je i sprovedeno.

Turistička inspekcija je preduzimala mere iz delokruga svoje nadležnosti protiv svih pravnih subjekata koji nisu poslovali u skladu sa Zakonom o turizmu i Odlukom o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na teritoriji grada Beograda. Od 16. septembra 2016. do kraja 2016. godine, Gradska turistička inspekcija je svake noći vršila kontrolu poštovanja radnog vremena. U ovom periodu podneto je 15 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka zbog nepoštovanja radnog vremena.

U 2017. godini kontrole su obavljane tri puta nedeljno (u toku noći, četvrtak/petak/subota) i izvršeno je 144 zajedničkih inspekcijskih nadzora Turističke i Inspekcije za zaštitu životne sredine, kao i tri akcije u kojima su pored navedenih učešće uzele i  Poreska inspekcija, Finansijska policija, Inspekcija rada, Republička turistička inspekcija, Komunalna policija i MUP, PS Stari grad.

Tokom 2017. godine, Gradska turistička inspekcija podnela je četiri zahteva za pokretanje prekršajnog postupka zbog nepoštovanja radnog vremena.
Nakon donošenja Odluke o dopuni Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na teritoriji grada Beograda, ugostiteljski objekti u Cetinjskoj, Zetskoj i Skadarskoj ulici svoje radno vreme uskladili su sa odlukom.

Osim redovnih inspekcijskih nadzora, Gradska turistička inspekcija i Inspekcija za zaštitu životne sredine, kao i druge inspekcije sekretarijata kontrolišu ugostiteljske objekte u ovim ulicama i po prijavama, od kojih je najveći broj bio neosnovan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana