Rebić:Zaraženo oko 180 policajaca virusom korona, umrlo sedam Tanjug

Objavljeno: 22.04.2020. 10:35 Izmenjeno: 22.04.2020. 14:32

Oko 180 policajaca zaraženo je virusom korona, a sedam njih je izgubilo bitku sa Kovid-19, kaže direktor policije Vladimir Rebić.

On je naveo da najveći broj zaraženih policajaca ima lakšu kliničku sliku, pet njih ima upalu pluća, tri otežano dišu, a jedan policajac je na odeljenju poluintenzivne nege.

„Sedam pripadnika policije izgubilo bitku sa kovid-19. Saučešće porodicama i nadamo se da taj broj neće rasti“, kaže Rebić za Tv Pink.

Navodi da je zbog kršenja policijskog časa do sada procesuirano više od 5.300 građana, a da je bilo 27 slučajeva gde je više puta prekršen policijski čas.

„U dva slučaja imali smo četvorostruke povratnike u kršenju propisa. Imali smo primer čoveka koji je četiri puta prekršio policijski čas, tri puta upravljao vozilom pod dejstvom alkohola, jednom čak izazvao saobraćajnu nezgodu. Svojoj porodici na budžet je nametnuo više od 360.000 dinara za kazne, a provešće u zatvoru najmanje 90 dana“, naveo je on.

Direktor policije ističe da posebno zabrinjava činjenica da je broj prometa vozila smanjen za 60 odsto tokom vanrednog stanja, ali da je broj poginulih smanjen samo za 40 odsto.

„Za očekivati je bilo da se više smanji broj poginulih“, naveo je Rebić i dodao da će biti pojačane kontrole na ulicama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana