Rebić osudio napad na policijsku službenicu u Zemunu Tanjug

Objavljeno: 22.10.2017. 15:45 Izmenjeno: 23.10.2017. 12:10

Direktor policije Vladimir Rebić najoštrije je osudio još jedan napad na policijsku službenicu koji se dogodio danas, kada je M.P. (1971) vozilom udario Mariju Jovanović Katić ispred Policijske stanice Zemun.

„U poslednjih nekoliko dana, ovo je drugi napad na policijsku službenicu. Očekujem hitnu i oštru reakciju nadležnih organa, pre svega jer je u pitanju žena. Na taj način ćemo svima pokazati da se bahato i bezobzirno ponašanje neće tolerisati, kao i da ćemo zaštititi svakog policijskog službenika koji savesno i odgovorno obavlja svoj posao“, rekao je direktor Rebić.

Kako se navodu u saopštenju MUP-a, policijska službenica koja je radila na obezbeđenju objekta najpre je nekoliko puta upozorila, a potom naredila M.P. da pomeri svoj nepropisno parkirani auto, što je on odbio. Ona je nakon toga pozvala JKP „Parking servis“ radi uklanjanja njegovog vozila.

Kada je stiglo vozilo „Parking servisa“, M.P. nije hteo da pruži na uvid svoja dokumenta i kolima je više puta odgurnuo policijsku službenicu.

Policija je privela M.P. dok je Marija Jovanović Katić prevezena u bolnicu.

Po nalogu zamenika tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, M.P. je određeno zadržavanje do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo napad na ovlašćeno službeno lice. On će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Rebić:Neprihvatljiv broj napada na policajce

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio da je policajka koja je pretučena u Novom Sadu teško povređena i operisana.

„U prvom kontaktu sa izgrednikom kojeg su prijavili građani, on je nasrnuo na nju i teško je povredio. Napadač je uhapšen i u svojoj izjavi je rekao da je želeo da udari policijskog službenika, a pošto nije smeo muškaraca onda je udario ženu“, kaže Rebić za RTS.

Rebić napominje da je broj napada na policijske službanike smanjen u odnosu na 2015. godinu kada ih je bilo 1.580, ali da je i dalje neprihvatljiv.

„Prošle godine taj broj je smanjen ali je i dalje neprihvatljiv. MUP najoštrije osuduje te napade“, istakao je direktor policije.

On je takođe naveo da istraga u slučaju jucerašnje pucnjave na Voždovcu ide u više pravaca.

Rebić je rekao i da MUP zajedno sa nadležnim organima već četiri meseca sprovodi Zakon o sprecavanju nasilja u porodici.

„Ukoliko ne primenite meru privremene zabrane prilaska žrtvi ili udaljenje iz stana, u riziku ste da se desi teža posledica. Nije lako ni odrediti privremenu meru zabrane žrtvi. Do sada smo imali 7.500 mera – zabrane prilaska i napuštanje stana“, obajašnjava Rebić.

Istice da policijska mera traje 48 sati, a da u 50 odsto slucajeva tužilaštvo produži meru do 30 dana.

„Imali smo i 528 slucajeva kršenja mera i oni koji su se oglušili na to su po hitnom postupku sprovedeni na izdržavanje zatvorske kazne“, kaže direktor policije.

Rebić je istakao i da je u Beču održan zajednicki sastanak Saveta OEBS-a na kojem je zaključeno da se samo efikasnom saradnjom mogu rešavati izazovi.

„To je bio specifican forum, na kojem se na poseban nacin kreiraju mere bezbednosti. Tom sastanku prisutvovalo je preko 50 država, a izlaganje srpskih predstavnika o migracijama ocenjeno je vrlo pozitino. Problem migracije sa sobom nosi i potencijalno pitanje terorizima i krijumcarenja ljudi i to je globalni problem“, kaže Rebić.

Dodaje da će nova oprema koju je policija dobila doprineti da njeni pripadnici dobro obavljaju svoj posao.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 27°C

Vedro

Ponedeljak
Promenljivo oblačno

Max: 32°C
Min: 20°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana