Sinoć povređeno 14 policajaca, uhapšen 71 huligan Tanjug

Objavljeno: 11.07.2020. 11:46 Izmenjeno: 11.07.2020. 22:38

Na sinoćnjem protestu ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu povređeno je 14 policajaca, a uhapšen je 71 huligan, koji će u narednim danima biti procesuiran pred nadležnim pravosudnim organima, izjavio je direktor policije Vladimir Rebić

Tom prilikom uhapšena je 71 osoba i oni će biti procesuirani pred nadležnim pravosudnim organima. Direktor policije navodi da se među uhapšenima nalazi i značajan broj stranih državljana.

Nasilni protesti u centru Beograda rezultirali su velikim brojem povređenih policajaca koji su svojim telom štitili ulaz u Dom narodne skupštine. Pripadnici policije imali su naređenje da budu maksimalno uzdržani, a tek kada je bilo očigledno da demonstranti prete da uđu u Dom narodne skupštine bili su prinuđeni da telom potisnu huligane, kaže direktor policije Vladimir Rebić.

Direktor policije Vladimir Rebić ukazuje na podatak da se među uhapšenima nalaze i strani državljani.

Među uhapšenim je poznati ultimet fajter, posebno zabrinjava što ima i inostranih državaljana, Crna Gora, BiH, Velika Britanija, Tunis. Ušli su u Srbiju, dali smo im gostoprimstvo, ističe Rebić, a oni su došli da ruše i napadaju policiju.

Objavljivanje fotografija policajaca koje su postavljene na društvenim mrežama, kao i pretnje koje su upućene pripadnicima policije i članovima njihovih porodica, direktor policije ocenjuje kao svojevrsni skandal.

Direktor policije Vladimir Rebić poručio je građanima da mogu slobodno da se osećaju bezbedno i da će ih policija maksimalno zaštiti.

Ukazao je da je na sinoćnjem protestu bilo sukoba i među samim demonstrantima koji su se međusobno obračunavali, a posledica toga je, kaže, bilo jedno ubadanje nožem.

Dodao je da su na protestu povređeni i novinari koji su izveštavali sa tog događaja.

Rebić je istakao da će oni koji su vršili nasilje uskoro dobiti zaslužene kazne jer, kako je istakao, ovakve scene ne smeju da se ponove ni u Beogradu niti u nekom drugom gradu naše zemlje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 28°C

Delimično oblačno

Subota
Mogući pljuskovi

Max: 30°C
Min: 20°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana