Rebić o slučaju Kontić: Moglo je brže,nema opstruiranja Tanjug

Objavljeno: 20.09.2020. 13:32 Izmenjeno: 21.09.2020. 10:52

 Direktor policije Vladimir Rebić rekao je da je bilo sporosti u istrazi u slucaju Ivana Kontića koji je u Novom Sadu brutalno pretukao mladića M. M. (28), ali da nije postojala sistemski namera da se okrivljenom pomogne

Rebić je, za TV Prva rekao i da policija trenutno nema podatke o lokaciji Kontića, da on nije u Srbiji, ali da su u kontaktu sa policijama u zemljama u okruženju.

„Dobijamo povremeno informacije koje odmah proveramo i stalno smo u kontaktu sa direktorom crnogorske policije. S obzirom na to da je raspisana crvena Interpolova poternica, on se ne može predugo kriti. Ja ocekujem da ce pre ili kasnije on biti uhapšen“, rekao je Rebić.

On je ponovio i da su policijski službenici odmah po učinjenom delu obavestili Osnovno tužilaštvo u Novom Sadu, a ne tek nekoliko dana kasnije.

„Činjenica je da u slučaju Kontic postoje određeni propusti u određenim fazama postupanja. Prijava tužiocu je bila blagovremena, ali je bilo određenih policijskih propusta u smislu da su policjaci radili posao, da tako kažem, traljavo, neizainteresovano, sporo. U svakom slucaju, nije postojala sistemski namera da se Kontiću pomogne. Da li na nekom nižem nivou, postoji mogućnost da su pojedinci pokušavali“, rekao je Rebić, prenosi Blic.

On je dodao i da je ministar MUP Nebojša Stefanovic odmah naložio Sekoru unutrašnje kontrole da izvrši provere u vezi sa postupanjem policijskih službenika.

„Iz SUK-a su utvrdili određene propuste“, rekao je Rebić i dodao da za to sledi snošenje odgovornosti, ali da ne postoji sistemsko opstruiranje ovog slucaja, niti bilo kakva volja vrha policije da se pomomogne Kontiću.

On je dodao da se dugo cekalo na pribavljanje snimaka i da je policija tek 4. septembra nabavila snimak, iako se dogadaj desio 24. avgusta.

„Relativno dugo se cekalo da pribavljanje snimaka, 4. septembra se došlo do snimka. Video-zapis nije u nadležnosti policijske uprave ili grada, morali smo od vlasnika objekta da tražimo. Takode, potraga je relativno kasno raspisana i zbog toga ce neko odgovarati“, rekao je on.

Kako je objasnio, nakon provere snimka tužilac je ostao pri tome da se radi o teškoj telesnoj povredi.

„Viši tužilac traži tri dana za konsultacije i 7. potvrduje da ostaje kvalifikacija krivicnog dela teške telesne povrede“, napominje Rebić.

On je dodo i da je činjenica da napadnuti mladić u PU Novi Sad dolazi 2. septembra i daje iskaz o napadu, iako do tada nije hteo da saraduje. Dodao je i da je policija ispoštovala sve procedure u ovom slucaju, ali da je „mogla da postupa brže“.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 26°C

Pretežno vedro

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana