Rebalansom budžeta veća sredstva za dečju zaštitu Tanjug

EkonomijaEkonomija Pocetna 30. 09. 2019. 12:39:52

Odbor za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva usvojio je predložene izmene rebalansa budžeta za 2019.godinu koje se odnose na Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i prosledio ga nadležnom odboru za finansije.

 

Prihodi i rashodi opredeljeni za Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja povećana su u odnosu na budžet za 2019. godinu. Konkretno, previđeno je 134 milijarde dinara, što je u odnosu na predviđeni budžet više za oko 10 milijardi dinara.

Povećanje se najvećim delom odnosi na dečju zaštitu, koja je revidirana za 8 milijardi dinara, kao i za rad hranitelja, odnosno podršku hraniteljskim porodicama i deci bez adekvatnog roditeljskog staranja.

Takođe, deo sredstava namenjen je i za povećanje plata zaposlenih u oblasti socijalne zaštite u iznosu od devet odsto, kao i za povećanje plata medicinskih radnika zaposlenih u ovom sektoru u istom procentu koliko će imati i ostali zaposleni medicinski radnici u zdravstvu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Oblačno

Trenutna temperatura 13°C

Oblačno

Četvrtak
Moguća kiša

Max: 14°C
Min: 11°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana