Rebalansom budžeta veća sredstva za dečju zaštitu Tanjug

Objavljeno: 30.09.2019. 12:39 Izmenjeno: 30.09.2019. 20:48

Odbor za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva usvojio je predložene izmene rebalansa budžeta za 2019.godinu koje se odnose na Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i prosledio ga nadležnom odboru za finansije.

 

Prihodi i rashodi opredeljeni za Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja povećana su u odnosu na budžet za 2019. godinu. Konkretno, previđeno je 134 milijarde dinara, što je u odnosu na predviđeni budžet više za oko 10 milijardi dinara.

Povećanje se najvećim delom odnosi na dečju zaštitu, koja je revidirana za 8 milijardi dinara, kao i za rad hranitelja, odnosno podršku hraniteljskim porodicama i deci bez adekvatnog roditeljskog staranja.

Takođe, deo sredstava namenjen je i za povećanje plata zaposlenih u oblasti socijalne zaštite u iznosu od devet odsto, kao i za povećanje plata medicinskih radnika zaposlenih u ovom sektoru u istom procentu koliko će imati i ostali zaposleni medicinski radnici u zdravstvu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 31°C

Delimično oblačno

Sreda
Pljusak i grmljavina

Max: 23°C
Min: 20°C

Pljusak i grmljavina

Vremenska prognoza za 5 dana