Reakcije na Đilasovu izjavu Tanjug

Objavljeno: 08.07.2019. 14:22 Izmenjeno: 08.07.2019. 18:38

Nema tog uspeha Srbije koji će Dragana Ðilasa učiniti srećnim, jer ako je Srbija uspešna danas to znači da je on bio neuspešan dok je vodio zemlju, poručio je član Predsedništva SNS Goran Vesić i dodao da zato nema te laži koju Ðilas neće izgovoriti ne bi li omalovažio uspehe Srbije.

Na sreću, istakao je, građani to dobro znaju pa Ðilasu veruju tačno onoliko koliko glasova dobija na izborima.

Zato je Ðilas nervozan, ističe Vesić koji za njega kaže i da pati od amnezije, odnosno da se ničega što je radio ne seća.

Napominjući da je to opšte poznato, Vesić kaže da Ðilasu to nije dovoljno pa bi on i da narod pati od amnezije odnosno da svi zaborave šta je radio i kako je vladao zemljom od 2004-2013.“Kako drugačije objasniti da Dragan Ðilas, koji je 2007. godine bio Koštuničinin ministar za nacionalni investicioni plan, za koji se ni danas ne zna gde je novac potrošen kao i na šta je tim novcem finansirano, sada kritikuje predsednika Vučića jer želi da pokrene novi nacionalni investicioni plan!?“, naveo je Vesić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Podseća da je u vreme kada je Ðilas vladao Srbijom, dok je bio Tadićev direktor Narodne kancelarije, Koštuničin ministar i tajkunski gradonačelnik, javni dug Srbije iznosio je 79 odsto bruto domaćeg proizvoda a zemlju je sa svojim prijateljima zaduživao po najlošijim kamatama ne bi li obezbedio sredstva da opstanu na vlasti.

„Dakle, za Ðilasa je veliki uspeh kada je javni dug zemlje 79 odsto BDP kao što je bilo kada je on vladao Srbijom a ništa ne valja kada je javni dug ispod 50 odsto BDP kao što je danas! Za Ðilasa je veliki uspeh kada Srbija ima pad bruto domaćeg proizvoda od 3.9 odsto koliko je bilo kada je on vladao sa Tadićem i Jeremićem a neuspeh je kada Srbija ima rast BDP od 4.3 odsto kao što je slučaj danas kada zemlju vodio on sa Tadićem i Jeremićem. Veliki je uspeh za Ðilasa kada Srbija ima stopu nezaposlenosti od oko 24 odsto koliko je bilo kada je on bio na vlasti a ništa ne valja kada je stopa nezaposlenosti 12 odsto koliko je danas“, naveo je Vesić.

Za Ðilasa, kaže, nije dobro to što je u Srbiju od 2013. godine investirano 13 milijardi evra i što je Srbija tokom 2018. godine imala priliv stranih investicija u iznosu od 3.8 milijardi evra dok su Albanija, Severna Makedonija, Crna Gora, BiH imale sve zajedno manje, oko 3.6 milijardi evra.

Za Ðilasa je, dodao je, veoma tužna vest to što u skoro 200 novih fabrika koje je Vučić otvorio radi skoro 200 hiljada radnika kao što je veoma nesrećan zato što Vučić dovodi u Srbiju fabrike koje proizvode u našoj zemlji i izvoze u svet.

„Kako bi to Ðilas razumeo kada je za njega vrhunac biznisa prodaja magle odnosno trange – frange prodaja sekundi“, pita Vesić i napominje da je za Ðilasa veliki uspeh kada devizni kurs raste i pada od 2-16 odsto pa njemu bliski tajkuni zarađuju kupujući i prodajući devize kao što je bilo dok je on vladao a veliki je neuspeh što je od 2013. do danas kurs stabilan pa je narodu dobro.

Vesić ističe da je to velika nesreća za Ðilasa. „Kao što Ðilas nikada neće oprostiti Vučiću što industrijska proizvodnja u Srbiji raste svake godine od 2014. godine do danas a dok je Ðilas vladao indistrijske proizvodnje skoro da nije bilo“, naveo je Vesić.

 

Mirković:Opsednut Vučićem Ðilas meri minute

Dragan Ðilas je toliko opsednut Aleksandrom Vučićem, koji je požrtvovan, vredan, iskren, pošten, dakle sve ono što Ðilas nikad nije bio niti će biti, da je čak počeo sa štopericom u ruci da prati njegove nastupe, što najbolje govori koliko je on ustvari nemoćan i zaludan čovek, ocenio je danas Aleksandar Mirković, šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Beograd.

Najgori gradonačelnik u istoriji Dragan Ðilas, sve više je nervozan poslednjih dana pa u toj svojevrsnoj histeriji ni sam ne zna šta više da slaže, kaže on u saopštenju dodajući da ni Vučić, ni SNS nisu krivi što je Ðilas od 74.000 evra sa početka svoje političke karijere došao do toga da danas, po sopstvenom priznanju, samo u nekretninama ima više od 25 miliona evra.

„To enormno bogaćenje moraće da objasni, kako stvari stoje i državnim institucijama jer se interesuju i pojavljuju se nove informacije o sada već njegovoj čuvenoj trgovini sekundama reklamnog prostora“, rekao je Mirković.

On je poručio da će Ðilas građanima morati da objasni i 1,2 milijarde evra duga koje je ostavio iza sebe, u aferi Bulevar i podzemni kontejneri proneverenih 12 miliona evra, 15.000 tužbi prevarenih roditelja kojima je duplo naplaćivao vrtić.

Kad se sve ovo pogleda, prema njegovim rečima, donekle se može razumeti što zaslepljen mržnjom, a i sve više panikom, Ðilas ne želi da vidi više od 100 novih fabrika, hiljade novih radnih mesta, visinu prosečne plate koja je danas u Beogradu 576 evra, dok je u njegovo vreme bila 460, nezaposlenost koja je danas 11,9 odsto, a dok je on „šerifovao“ bila čak 25,5 odsto.

Sve ove činjenice, prema Mirkoviću, dokazuju koliko je samo bio nesposoban i bahat i kako je sebe bogatio dok je Beograd upropašćavao i zaduživao.

„Njegovi poltroni danas lažu i glasno se protive izmeni Statuta grada ne bi li mu se dodvorili jer je upravo Ðilas čovek koji je oteo sve ingerencije opštinama ne bi li on bio sve i svja u gradu i čovek bez koga ništa ne može. Izmenama će se olakšati život građanima, moć odlučivanja će im se više približiti dok će se njihove želje, ali i mišljenje još više sprovoditi u delo i to je ono što plaši Ðilasa koji ni u svojoj ulici ne bi bio izabran za redara“, navodi se u saopštenju.

Poručio je da iz SzS objasne kako to GSP propada ako ima tolike prihode i o kakvom se propadanju radi kada će se do sredine sledeće godine na ulicama naći novih 374 autobusa, dok je vozačima povećana plata sa 52.000 na 65.000.

„Kao i Ðilasovi milioni, Jeremićevo priznanje da je upropastio Srbiju, kao i sve njihove afere i laži ostaće bez objašnjenja onih koji su to učinili, ali će zato građani na izborima pokazati da je politika Vučića i SNS ono u šta veruju i ono što donosi rezultate“, podvukao je Mirković.

Jovanov: Ðilas najveći budžetski tajkun u istoriji Srbije

Kako izgleda borba Dragana Ðilasa za srpsku ekonomiju i bolji život građana, najbolje pokazuje to što je baš od te ekonomije i građana uzeo 500 miliona evra i prebacio ih na račune svojih firmi, izjavio je potpredsednik SNS Milenkov Jovanov, navodeći da je Ðilas „najveći budžetski tajkun u istoriji Srbije“.

Biće da je u borbu za bolji život građana Ðilas krenuo od sebe, naveo je Jovanov u pisanoj izjavu reagujući na Ðilasovo osporavanje ekonomskog rasta.

Jovanov je naveo da je, dok je samo Ðilasu i „žutoj kamarili“ bilo bolje, građanima bilo gore, jer su im, kaže, umesto posla podelili 500.000 otkaza, zatvorili fabrike, državu su zadužili i doveli do bankrotstva.

“ Ukupni rezultat njihove pljačke, lopovluka i genijalne ekonomske politike je bio BDP od minus 3,1 odsto, devalvacija dinara od 50 odsto, inflacija od 11 odsto i javni dug od skoro 80 odsto“, naveo je Jovanov.

Kako kaže, sada kada su rezultati neuporedivo bolji, srpska ekonomija u plusu, kada se otvaraju fabrike i pogoni, javni dug sveden ispod 50 odsto BDP-a, a nezaposlenost smanjena – oni su našli da „pametuju“ i dele lekcije o tome kako i šta treba da se radi.

Jovanov je upitao zašto nisu radili i postizali rezultate kada su bili u prilici i kad već sve znaju, nego su uništili sve.

„Pošto već govori o luksuzu – šta je od svih tih “sjajnih“ rezultata svoje vlasti Ðilas osetio na svojoj koži? Ništa. On je mirno brojao svojih 500 miliona evra i još pride, da luksuz bude sveukupan, oteo tri parking mesta. Ni to nije hteo da zakupi kao pošten čovek“, naveo je Jovanov.

On je dodao da je Ðilas i danas pokazao da njegov mozak ne može da pojmi da postoje ljudi poput Aleksandra Vučića, kojima je najveća nagrada u životu to što rade, trude se i bore za svoju zemlju.

„I to da ne polaze svi na ovom svetu od izopačene prakse Ðilasa, Jeremića i ostalih, koja podrazumeva da se lični luksuz obezbeđuje isključivo narodnim parama“,zaključio je Jovanov.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana