Kaća Lazarević, diplomirani pravnik

Kaća Lazarević

Primer jednakosti u Zakonu o ravnopravnosti polova. koja ne rezultira ravnopravnost u društvu predstavlja činjenica da žene danas u Srbiji imaju zakonsko pravo da biraju i budu birane, dok je istovremeno broj izabranih žena daleko ispod proporcionalne zastupljenosti žena u populaciji. U svakom društvu, kolektivu, porodici, postoji rodni režim. Rodni režim je dominantni obrazac koji žene i muškarce stavlja u određeni odnos, te se njihove grupne karakteristike, ali i individualni životi, u velikoj meri mogu razumeti upravo preko tog odnosa. U javnom sektoru žene se najčešće nalaze u sferi pružanja usluga nege, dok su muškarci najdominantniji energetskom i komunalnom sektoru, koji se smatra važnijim, uglednijim i korisnijim. Ono što je često problem jeste i nerazumevanje načina na koji rodni sistemi deluju, te njihovo kreiranje, podržavanje i reprodukcija kako od strane muškaraca tako i od strane žena, ne bi li se održali uspostavljeni odnosi moći i postojeći poredak. Važan zaključak koji se iz ovoga nameće jeste da za rodnu neravnopravnost nisu krivi muškarci, kako to često podrazumevaju neke radikalne struje. Nisu krive ni same žene, kako im se često spočitava, već postojeći sistemi/režimi. Iz tog razloga, nameće se potreba za osvešćivanjem i dekonstrukcijom sistema od strane svih učesnika i učesnica u njemu.

 

Na linku ispod možete čuti mišljenje Kaće Lazarević poznatije kao Kaća Alka, o ravnopravnost žena i muškaraca u poslovnom svetu kroz prizmu ličnog iskustva.

 

Biografija Kaća Lazarevićdiplomirani pravnik, i bivši suvlasnik agencije „ALKA“, po kojoj je i nazvana agencija radi uspešno posao posredovanja u prometu i zakupu nepokretnosti već 28 godina i poznata je na našem tržištu nekretnina kao i u širem regionu. Osnivač Rotary kluba Beograd – Singidunum, kao I dugogodišnji sekretar kluba. Majka dvoje dece, Od 1989 godine bavi se privatnom praksom vezane za pravne usluge pri otkupu stanova započetim u Jugoslaviji krajem 80-tih, početkom 90-tih, pravne usluge pri kupoprodaji nepokretnosti kao i pri izdavanju nekretnina, postaje zvanični sudski veštak za procenu nepokretnosti. 1995.godine zvanično postavljena za sudskog veštaka u postupcima vezanim za nekretnine. 2010.godine stiče licencu Narodne banke Srbije za procenjivanje vrednosti nepokretnosti u Srbiji. Od 2014 postaje suvlasnik i prokusrita Agencije “KAĆA LAZAREVIĆ NEKRETNINE” d.o.o.

Najnovije vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana