Raskrsnica u punom kapacitetu, apel da se prati nova signalizacija Beoinfo

Objavljeno: 16.08.2019. 11:09 Izmenjeno: 16.08.2019. 20:45

Raskrsnica na potezu ulica Starine Novaka i Kraljice Marije je prva koja je puštena u punom kapacitetu u okviru rekonstrukcije od Vukovog spomenika do Kalemegdana.

foto Beoinfo

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović gostujući na TV „Prva” istakao da je važno da građani znaju da mogu da koriste ovu raskrsnicu s obzirom na to da je puštena pre predviđenog roka.

– Raskrsnica sa Takovskom ulicom je od danas u izmenjenom režimu saobraćaja. Ona će biti puštena sa pola profila, što znači da je pola raskrsnice u funkciji, kao i raskrsnica sa Ulicom despota Stefana Lazarevića gde su radovi u drugoj fazi. Potez od Ulice despota Stefana Lazarevića do Drinčićeve biće zatvoren za saobraćaj, a od Drinčićeve do raskrsnice sa Francuskom omogućen je saobraćaj sve do pijace. Plan je da raskrsnica sa Takovskom i Ulicom despota Stefana Lazarevića od 1. septembra bude u funkciji – rekao je Mladenović.

On se osvrnuo i na problem pešaka i istakao da će se izvođaču radova sugerisati da bolje obeleži koridore za pešake.

– S obzirom na to da je raskrsnica pupštena pre možda sat vremena, videćemo sa saobraćajnom i komunalnom policijom da danas ovde budemo prisutniji jer su pešaci navikli na režim saobraćaja koji je bio prethodnih mesec dana. Moramo da budemo oprezniji da se i vozači i pešaci ponašaju u skladu sa ovom novom signalizacijom,  a ista molba je vezana i za Takovsku i raskrsnicu sa Ulicom despota Stefana Lazarevića – rekao je Mladenović.

Pomoćnik gradonačelnika je istakao da će 1. septembra biti završeni radovi na Trgu republike, kao i da se u saobraćaj pušta i Karađorđeva i Topličin venac.

– Pripremo i servis „Vrabac” za kretanje po centru grada sa specijalnim ekološkim vozilima koja su stigla. Naravno, imaćemo i probne vožnje i sve ono što je neophodno da se ovaj servis stavi u funkciju. GSP će upravljati celim sistemom, znači vozači GSP-a će voziti vozila „Vrapca”. I ja se nadam da će „Vrabac” od 1. septembra u punom kapacitetu početi da funkcioniše – kazao je Mladenović i dodao da je servis „Vrabac” besplatan.

On je istakao da je kanalizaciona mreža na potezu Starine Novaka i Kraljice Marije loša i dotrajala, te da je bilo neophodno da se u potpunosti menja što je i uzelo dosta vremena, ali nakon završetka radova život će biti bolji i kvalitetniji.

Mladenović je naglasio da je važno da Beograd uređuje svoje trgove i da se radi na trgovima koji će biti reprezenativni.

– I Trg Nikole Pašića će biti rekonstruisan, ali ni fontana ni spomenik neće biti uklonjeni, tako da će ova mesta biti ponos našeg grada nakon završetka radova – zaključio je Mladenović.

 

Preporuka građanima da koriste raskrsnicu Starine Novaka i 27. marta, radovi se nastavljaju u Takovskoj

Sekretar za investicije Luka Petrović izjavio da je raskrsnica ulica Starine Novaka, Kraljice Marije i 27. marta puštena u saobraćaj u punom profilu i da su radovi na njoj završeni dve nedelje pre roka.

– Raskrsnica je puštena u saobraćaj u obe trake i zato preporučujem vozačima i pešacima da koriste ovaj pravac kako bi Takovska ulica, koje je zatvorena u jednom profilu, bila što rasterećenija i kako bi se u što većoj meri izbegle gužve. Podsećam i da su danas takođe počeli radovi na desnoj strani raskrsnice u Bulevaru despota Stefana, sa zatvaranjem dela do Drinčićeve ulice, kako bi sugrađani u donjem delu ulice mogli i dalje nesmetano da obavljaju svakodnevne aktivnosti – rekao je Petrović.

On je zahvalio radnicima koji izvode radove na ovim saobraćajnicama na predanosti i trudu jer su radili u veoma otežanim vremenskim uslovima. U isto vreme, Petrović je izrazio zahvalnost i sugrađanima na strpljenju i apelovao na njih da poštuju saobraćajnu signalizaciju i uputstva izvođača radova.

– Očekujem da će i naredni radovi u okviru rekonstrukcije poteza od Vukovog spomenika do Kalemegdana biti završeni u zadatim rokovima i da će nakon njih građani biti zadovoljni rezultatima. Nastavićemo da i dalje uređujemo naš grad, kako bi bio što bolje i kvalitetnije mesto za život – istakao je Luka Petrović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 27°C

Delimično oblačno

Sreda
Pljusak i grmljavina

Max: 23°C
Min: 20°C

Pljusak i grmljavina

Vremenska prognoza za 5 dana