Raskol u SzS oko strategije za subotnji skup? Tanjug

Objavljeno: 11.04.2019. 08:47 Izmenjeno: 11.04.2019. 12:07

Lideri Saveza za Srbiju nemaju jedinstven stav oko strategije za skup u subotu i još nisu postigli konačan dogovor o načinu na koji će se protest usmeriti posle okupljanja, pišu beogradski mediji.

„Večernje novosti“ navode da bi, prema jednoj od opcija, deo poslanika opozicionih stranaka mogao da u subotu posle protesta ostane u prostorijama Narodne skupštine i započne protest nalik onome koje je 2011. organizovao tadašnji lider SNS Tomislav Nikolić.

Razmatra se i predlog Zorana Živkovića da demonstranti „kampuju“ ispred Skupštine do 9. maja, dok ima i onih koji smatraju da bi posle subotnjeg okupljanja trebalo da se raziđu i nastave sa protestima i ad hok okupljanjima kao i do sada, navodi list.

Dodaje se da opciju sa „kampovanjem“ deo opozicionara smatra lošijim izborom, kako zbog toga što je organizaciono zahtevna, tako i zbog činjenice da će se, nedelju dana kasnije, na istom mestu održati miting SNS, pa bi ostanak ispred zdanja parlamenta bio bezbednosno rizičan.

„Srpski telegraf“ piše da su se lideri SzS „bukvalno posvađali“ oko načina koji će da protestuju u subotu.

Prema navodima lista, s jedne strane su Boško Obradović i Dragan Đilas, koji insistiraju da okupljanje u subotu ima radikalni scenario, dok se maltene svi ostali tome protive, u čemu prednjači Demokratska stranka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana