Rakić:Kap je prelila čašu, u nedelju prvi protest tanjug

Objavljeno: 04.11.2022. 16:13 Izmenjeno: 06.11.2022. 11:28

Rakić je na konferenciji za medije dodao da teror koji sprovodi Priština Srbi više neće i ne mogu da trpe, preneo je Kosovo onlajn.

Lider Srpske liste Goran Rakić izjavio je da je režim u Prištini pokazao da ih ne interesuje ništa, ni Zajednica srpskih opština, ni srpski narod, a da je zabrinutost izazvalo naročito to što je suspendovan komandir Nenad Ðurić, što je, kako je rekao, kap koja je prelila čašu.

On je na konferenciji za medije dodao da teror koji sprovodi Priština Srbi više neće i ne mogu da trpe, preneo je Kosovo onlajn.

„Sutra ćemo imati sastanak sa svim rukovodiocima institucija na severu i donećemo odluke. Prekosutra u 12.00 časova imaćemo prvi protest. Demokratski, nenasilan otpor naroda. Ali mi zaista ne znamo u šta to može da se pretvori“, poručio je Rakić.

Dojučerašnji direktor policije na severu Nenad Ðurić rekao je da je odlučio da više ne bude pripadnik kosovske policije.

„Moje poreklo mi ne dozvoljava da budem nešto drugo i nema te ucene koja to može da promeni“, rekao je on.

Ðurić je zahvalio svima koji mu daju podršku, porodici, kolegama i prijateljima, svojoj državi Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću.

„To mi daje snagu da sve ovo izdržim. Nisam više član kosovske policije, jer želim da budem čista obraza i uzdignuta čela“, rekao je Ðurić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana