Rakić: Tražimo da prestane malteretiranje i lov na Srbe tanjug

Objavljeno: 12.12.2022. 13:46 Izmenjeno: 15.12.2022. 10:02

„Srpski narod želi samo jedno, želi mir. Ne želimo ništa tuđe, želimo samo da sačuvamo svoje i svoje porodice“, rekao je Rakić.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić poručio je iz mesta Rudare, kod Zvečana da je noć na severu KiM protekla mirno zahvaljujući hrabrom srpskom narodu, koji želi da sačuva svoja ognjišta i mir i traži da se na slobodu puste neosnovano uhapšeni Srbi, kao i da prestane lov na Srbe. „U ime Kriznog štaba želim da obavestim javnost da je noć protekla mirno pre svega zahvaljujući hrabrom narodu koji je istrajan da opstane na ovim prostorima, da sačuva svoje domove i da sačuva mir“, rekao je Rakić iz Rudara gde su Srbi postavili barikade. Naglasio je da sve što se dešava na severu nisu akcije sprskog naroda već reakcije na jednostrane poteze Prištine. „Srpski narod želi samo jedno, želi mir. Ne želimo ništa tuđe, želimo samo da sačuvamo svoje i svoje porodice“, rekao je Rakić. „Ono što tražimo to je mir, razum za sve strane, pre svega za Prištinu i da se na slobodu puste neosnovano uhapšeni naši građani i da Aljbin Kurti povuče sve jedinice koje je poslao na sever, dakle da prestane sa maltretiranjem naše dece i da prestane lov na Srbe“, rekao je Rakić.

Oficir za vezu Beograda i Prištine Dejan Pavićević uputio je Prištini zvaničan zahtev da mu se omogući da poseti Dejana Pantića, koga su prištinske vlasti uhapsile i pritvorile 10. decembra, potvrđeno je Tanjugu u Kancelariji za KiM. Kako se navodi, putem ovog mejla o zahtevu Beograda obavesteni su i predstavnici EU i u Beogradu i u Prištini. Od kada je Pantić uhapšen, ni njegova porodica ni advokat nemaju informacije o njemu.

Sudija Specijalnog odeljenja Osnovnog suda u Prištini odredio je Dejanu Pantiću koji je uhapšen u petak na prelazu Jarinje meru sudskog pritvora u trajanju od 30 dana, rekao je za Tanjug njegov advokat Srđan Mitrović. Mitrović koga je Kancelarija za KiM angažovala, najavio je da će uložiti žalbu kada mu bude bilo dostavljeno obrazloženje na osnovu koga je doneta ova mera. Dejan Pantić je uhapšen u petak na prelazu Jarinje kada se sa porodicom vraćao iz Raške, a terete ga za krivično delo „izvršenje terorističkog akta“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Slab sneg

Trenutna temperatura 1°C

Slab sneg

Nedelja
Oblačno

Max: 3°C
Min: 1°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana