Radovi u Zemljoradničkoj ulici gotovi do 15. juna Tanjug

Objavljeno: 23.05.2019. 14:13 Izmenjeno: 24.05.2019. 11:43

Radovi na asfaltiranju Zemljoradničke ulice u voždovačkom naselju Beli potok, biće završeni do 15. juna, najavio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je novinarima, nakon obilaska radova, rekao da ta ulica na pravi način pokazuje da gradska vlast rešava probleme građana bilo gde na teritoriji Beograda da žive.

Ulica je duga nešto više od tri kilometra, a radila se iz dva dela, naveo je Vesić, i podsetio da je prvi deo ulice, u dužini od oko 1,1 kilometra, rađen 2017. godine, za šta je bilo izdvojeno 80 miliona dinara.

Naveo je da su radovi na drugom delu ulice, u dužini od dva kilometra, počeli u martu ove godine, biće završeni do 15. juna, i koštaće oko 120 miliona dinara.

„Oko milion i po evra smo uložili u ovu ulicu i građani su prezadovoljni. Ova ulica je veza između Kumodraža i avalskog druma i zaista je bila u lošem stanju, a sada će po prvi put imati i trotoare“, rekao je Vesić.

Rekao je da je Zemljoradnička ulica bila rekonstruisana i ranije, ali nikada onako kako treba, i istakao da sadašnja gradska vlast sve ulice u Beogradu radi tako što prvo Institut za puteve proceni desetogodišnje opterećenje tih ulica, pa se u skladu s tim rade podloge.

„Ovde je iskopano više od 60 centimetara podloge. Ne radimo kao naši prethodnici da zamažemo ljudima oči i stavimo par centimetara asfalta, pa da posle godinu dana ponovo mora da se radi. Radimo tako da ulica nakon rekonstrukcije traje bar deset godina, a tako i treba svaka ulica da se radi. Moglo je ovo i manje da košta, da se samo zameni asfalt, pa da se za dve godine popravlja, ali to nije naša politika. Naša politika je da ljudima uradimo onako kako treba i kako su zaslužili“, rekao je Vesić.

Istakao je da će tom ulicom, po prvi put, ići i autobuski prevoz, što će puno značiti stanovnicima tog dela grada, jer su pešačili više od tri kilometra, te da će ulica imati i trotoare što do sada nije bio slučaj.      „Naša politika je da svi građani Beograda imaju iste uslove za život, što podrazumeva da svi moraju da imaju infrastrukturu. Kada imate ovakvu infrastrukturu, nekome nije problem da živi ovde, a radi u centru Beograda, jer lako može da dođe do centra“, rekao je Vesić i ponovio da svi građani Beograda moraju da imaju iste uslove za život, a to znači da imaju put, kanalizaciju, vodu, javni prevoz, javnu rasvetu.

Vesić je rekao da je ideju da se rekonstruiše Zemljoradnička ulica dao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović 2017. godine.      „Zamolio me je da se uradi ova ulica jer su se građani žalili. Onda sam ja posle toga došao ovde sa članicom veća GO Voždovac Ivanom Tomić, počeli smo da radimo, i evo sada će i drugi deo ulice biti završen“, dodao je Vesić.

Članica veća GO Voždovac Ivana Tomić izrazila je zadovoljstvo zbog rekonstrukcije Zemljoradničke ulice, zahvalilivši ministru Stefanoviću i zameniku gradonačelnika.      „Ovo je samo početak. Voždovac je bio izuzetno zapuštena opština od strane bivše vlasti. Sada se puno radi, ali trebaće dosta vremena da stignemo ostale, pošto smo od prethodne vlasti bili zapušteni“, dodala je Tomićeva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana