Radovi u OŠ Lazar Savatić Studio B

BeogradBeograd Pocetna 19. 09. 2019. 11:26:50

Gradska opština Zemun je izdvojila sredstva za uređenje i održavanje škola. Shodno potrebama i zahtevima koje su dostavile zemunske škole, planirana su veća sredstva u budžetu, kako bi sve škole imale podjednake uslove za rad i boravak dece.

Najurgentnije stanje je u Osnovnoj školi “Lazar Savatić“ koja je ujedno i najskuplja investicija. Izdvojena sredstva za radove iznose preko 14 miliona dinara.

“Radovi u Osnovnoj školi ‘Lazar Savatić’ obuhvataju saniranje kanalizacionih cevi, uređenje dvorišta škole, ograde škole, sportskih terena, postavljanje teretane na otvorenom i parkovskih klupa. Plan radova je napravljen za sve zemunske škole i u toku je realizacija. Pored sredstava koje Opština izdvaja za tekuće održavanje škola, tu smo da podržimo sve đake prvake koje darujemo rančevima i školskim priborom, a za osmake već tradicionalno organizujemo pripremnu nastavu za polaganje male mature. Opština svake godine nagrađuje najbolje učenike,  dobitnike Vukovih nagrada, đake koji su osvajala medalje na međunarodnim i republičkim takmičenjima, a ove godine novčane nagrade su dobili nastavnici i profesori koji su postigli najviše uspeha u radu“, rekao je predsednik Matić.

Osnovna škola “Lazar Savatić“ počela je sa radom 1962. godine u Zemunu. Od svog osnivanja slovi za jednu od najboljih osnovnoškolskih ustanova u državi. Predan rad zaposlenih, kao i trud i zalaganje njenih učenika, učinili su da škola postane poznata i prepoznatljiva po svojim rezultatima u radu sa učenicima, raznovrsnim nastavnim i vannastavnim aktivnostima, sportskim i kulturno-umetničkim dostignućima. Kroz svoje višedecenijsko trajanje postala je nosilac više priznanja i nagrada, među kojima su Oktobarska nagrada Grada Beograda “Dositej Obradović“, Svetosavska nagrada Ministarstva prosvete, Orden Svetog Save drugog stepena, kao i Sretenjsko odlikovanje predsednika Republike Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 21°C

Vedro

Subota
Sunčano

Max: 26°C
Min: 13°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana