Radovi u Beogradu teku po planu Studio B

BeogradBeograd Pocetna 11. 09. 2019. 09:33:42

Gostujući u Jutarnjem programu „Studija B”, glavni urbanista Marko Stojčić je rekao da će deo od Ruzveltove do Takovske ulice uskoro biti završen, a da je deo od Takovske do Kalemegdana znatno manje komplikovan i da se očekuje da će radovi biti završeni do Nove godine.

– Novu deonica radova nećemo otvarati dok se ne završi prethodna. Nažalost, generacija za generacijom je u prošlosti obavljala neke radove koji nisu bili upisivani u katastre podzemnih vodova i to nam je bio najveći problem – kazao je Stojčić.

On je podsetio da su počeli i radovi na Savskom trgu i da se u delu uz staničnu zgradu već uklanja asfalt.

– Uporedo se radi crpna stanica koja se nalazi kod bioskopa „Partizan” i počinjemo da radimo saobraćajnicu koja ide po obodu. Dinamiku i projekat smo napravili tako da nema zatvaranja saobraćaja nijedan dan, sve je prilagođeno tako da se prvo napravi obodna saobraćajnica koja zaokružuje trg, potpuno pusti saobraćaj i da tramvaji tek onda uđe u sam prostor trga. U toku su pripreme pozicije za spomenik Stefanu Nemanji koji će se nalaziti okvirno na mestu današnjih šina, paralelno se sprovodi postupak koji radi grad za rekonstrukciju objekta železničke stanice, a rokovi za završetak radova procenjeni su za kraj aprila ili početak maja – rekao je glavni urbanista.

Govoreći o predviđenim radovima na Trgu Nikole Pašića, Stojčić je naveo da će oni početi sledeće godine, tokom prolećnih meseci.

– Obraćamo pažnju na mišljenje javnosti i fontana će u najvećoj meri ostati onakva kakva je i bila, što je bio i naš zahtev od autora. Ona će dakle i dalje biti u sadašnjem duhu, ali će biti osavremenjena kako bi bila više korišćena i bolje uklopljena u sam ambijent. Prolaz ka Terazijskom tunelu neće biti zatvoren i pokušaćemo da, nakon rešavanja imovinsko-pravnih pitanja, konačno rekonstruišemo i Bezistan – istakao je Stojčić.

Glavni urbanista je podsetio da je na Trgu republike postavljen najkvalitetniji granit, kako na samom trgu tako i na samom kolovozu.

– Po mom mišljenju, jedan od najlepših događaja bio je koncert Narodnog pozorišta na Trgu republike i upravo je naša ideja i bila da taj prostor, pored svakodnevnih aktivnosti,  služi i za takve događaje – kazao je Marko Stojčić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 28°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 15°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana