Radovi na svim velikim gradilištima u Beogradu idu po planu

Objavljeno: 07.08.2019. 12:19 Izmenjeno: 08.08.2019. 13:39

Radovi na svim velikim gradilištima u Beogradu idu po planu i kako je predviđeno, rekao je pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović gostujući na Studiju B.

Radovi na svim velikim gradilištima u Beogradu idu po planu i kako je predviđeno, rekao je pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović gostujući na Studiju B.

On je naveo da poslednja tri meseca predstavnici grada jednom sedmično održavaju redovne kolegijume na velikim gradilištima u Beogradu, a da su predstavnici nadzornih organa svakodnevno sa izvođačima na terenu.

– Na taj način ubrzavamo procese rada i dobijamo informacije i izveštaje kako teku radovi. Jutros sam bio na Trgu republike i veoma smo zadovoljni. Zahvalio bih radnicima koji neprekidno sve vreme rade i izlaze u susret našim zahtevima da u predviđenim rokovima saobraćaj bude u funkciji, a to je do 1. septembra – istakao je Mladenović i dodao da se svi poslovi rade odgovorno, a rekonstrukcije su potpune, što znači da se instalacije potpuno menjaju.

Kada je reč o rekonstrukciji Karađorđeve ulice Mladenović je rekao da i na tom gradilištu sve ide po planu i izrazio nadu da neće biti problema da 1. spetembra saobraćaj krene tom ulicom.

– To je prvi deo radova, a drugi deo se odnosi na Savsko šetalište što će dobiti sasvim drugačiji izgled sa završetkom pasarele i spuštanjem sa Kalemegdana na obalu reke – pojasnio je pomoćnik gradonačelnika.

Trg republike će, naveo je, imati drugačiji izgled, biće lepši, uredniji i imaće svetski izgled glavnog trga u metropoli.

– Trg će biti otvorena površina koja će biti uređena kako dolikuje, a kocka ide u kolovoznu konstrukciju, što će centru grada dati drugačiji izgled – kazao je Mladenović.

On je rekao da se bulevari na potezu od Ruzveltove do Kalemegdana rade fazno, te da deo od Ruzveltove do Takovske, gde su radovi u toku, sve ide po planu.

– Kako se koji deo bude završavao nastavlja se sa sledećim delom. Mi smo izvođačima nameptnuli jaku dinamiku, rad vikendom, produženo radno vreme. Trudimo se da se to završi u vreme letnjih odmora kada nije velika frenkvencija u gradu kao inače. Moramo imati strpljenja jer će grad izgledati lepše i funkcionalnije – naglasio je Mladenović i uputio izvinjenje građanima zbog gužvi i zastoja u nekim delovima.

Osim centra, mnogo se radi i u drugim delovima grada, kazao je Mladenović i dodao da se glavni građevinski radovi izvode u letnjim mesecima i da je tako uvek bilo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana