Radovi na Savskom trgu teku po planu Studio B

Objavljeno: 08.04.2020. 14:39 Izmenjeno: 08.04.2020. 14:58

Radovi na Savskom trgu teku po planu, koliko god je to moguće u vanrednim okolnostima, kaže za Studio B gradski urbanista Marko Stojčić i dodaje da bi svi radovi trebalo da budu gotovi do kraja jula.

U naredne dve nedelje, ističe, biće pušten saobraćaj ka Karađorđevoj, a dve nedelje nakon toga i ka Savskoj ulici. Pripremni radovi na postavljanju spomenika Stefanu Nemanji su gotovi, a on će u narednom periodu biti dopremljen konvojem iz Rusije.

Da građevinski radovi u gradu nijednog trenuka nisu stali, iako je vanredno stanje još uvek na snazi, potvrđuje slika Savskog trga koji iz dana u dan dobija drugačiji izgled. Tramvaj koji je pre nekoliko dana prvi put od početka rekonstrukcije prošao od Nemanjine do Slavije i nazad do Savskog trga, takođe je čvrst dokaz da se na tom gradilištu radi punim kapacitetom.

Postavljanje i dopremanje spomenika Stefanu Nemanji koji je odložen zbog vanrednog stanja, biće dopremljen iz Rusije u naredne tri do četiri nedelje, a prema procenama gradskog urbaniste, kompletni radovi na spomeniku, biće gotovi za tri meseca.

Kada je reč o zaštiti radnika koji bez obzira na vanredne okolnosti svakog dana rade na gradilištu, oni su objašnjava Stojčić, opremljeni kompletnom zaštitnom opremom. Bojazni od infekcije korona virusom na gradilištu nema, jer su radnici najmanje ugroženi s obzirom na to da rade na otvorenom, ali, napominje, da mere opreznosti ipak moraju da postoje i da će tamo gde se primete propusti, odmah i reagovati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 17°C

Delimično oblačno

Ponedeljak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana