Radovi na Savskom trgu biće završeni na jesen Studio B

Objavljeno: 05.06.2020. 16:44 Izmenjeno: 05.06.2020. 16:48

Radovi na Savskom trgu biće završeni na jesen, kaže glavni urbanista Beograda Marko Stojčić. On ističe da je zgrada stare Železničke stanice vraćena u originalno stanje i naglašava da će Savski trg, kao najveći u Srbiji, biti kompletiran do kraja septembra.

Spomenik Stefanu Nemanji, koji će zauzimati centralno mesto na rekonstruisanom trgu, stići će krajem juna iz Rusije, kaže Stojčić i dodaje da rok za njegovo dopremanje zavisi od epidemiološke slike u istočnoj Evropi.

OFF

Savski trg biće novi centar Beograda. U sklopu rekonstrukcije platoa kod stare železničke stanice urediće se i kompletna infrastruktura. Visina spomenika Stefana Nemanje koji ce biti dopremljen iz Rusije iznosice 21,5  metar. Stojcic kaze da ce sa spomenikom doći i desetak vrhunskih strucnjaka koji će zajedno sa našim radnicima postavljati spomenik.

Pored spomenika Stefana Nemanje, trgom ce dominirati i zgrada bivše železničke stanice koja je jedan od  najznačajnijih arhitektonskih objekta u Beogradu, ističe Stojčić. On kaže da će i zdanje pošte na Savskom trgu dobiti novo ruho. Naime, kada bude gotova rekonstrukcija njene fasade, ova gradjevina će izgledati kao i pre bombardovanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 17°C

Slaba kiša

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana